MENÜ

'2.5 milyon Fenerli cemaate üye'

Fenerbahçe'nin eski Başkanvekili 'Cemaat F.Bahçe'yi ele geçirmek mi istiyor' sorusuna ilginç yanıt verdi.

'2.5 milyon Fenerli cemaate üye'

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Haberin Devamı

TRT-1'de Ersin Düzen'in özel konuğu olan F.Bahçe eski Başkanvekili Nihat Özdemir'den çarpıcı açıklamalar. Nihat Özdemir, 'Cemaat F.Bahçe'yi ele geçiriyor mu?' sorusuna ilginç yanıt verirken gündemdeki olayları da değerlendirdi. İşte sorular, işte Özdemir'in yanıtları:

'Şike konusuna girmem'

- 'Bu bir şike davası değil' söylemi için ne diyeceksiniz?

Şimdi tabii yargının kararına herhangi bir şekilde müdahale etmemizin, açıklama yapmamızın doğru olduğuna inanmıyorum. Süren davada yapmamız gereken, hepimizin yargıya saygı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Onun için ben 'Şike davası değildir' gibi bir açıklamada bulunmak istemiyorum. Yargı en sonunda bunun neticesine karar verecektir. Bu konulara girmek istemiyorum.

'Listeye de girmediler'

Haberin Devamı

- Cemaat size göre F.Bahçe'yi ele geçirmek istiyor mu?

Son 11 ay F.Bahçe'nin başkanvekiliydim. Şunu söyleyeyim son 11 ayda herhangi bir cemaatin, herhangi bir derneğin, herhangi bir siyasi görüşün, biraz daha genişleteyim yalnız cemaat değil, herhangi bir kesimin F.Bahçe'yi ele geçirmek, önümüzdeki kongrede bazı arkadaşları F.Bahçe yönetimine sokmak gibi herhangi bir hareketlerini, hiç hareketlerini görmedim.

'Bu olay hep zarar verdi'

Tabii ama maalesef yine medyamızda bazı arkadaşlarımız bunu serüven haline getirip birkaç yazı dizisi halinde kamuyounu yanlış yönlendirici hiç olmayan bir olayı maalesef gündeme getirdiler. Bu hem maalesef F.Bahçemize, Türkiyemize, hem cemaatse cemaate, yargı sürecine, içeride bulunan tutuklu arkadaşlarımıza tesir eden hiç yaşanmaması gereken konular olduğuna inanıyorum.

'Onlar da hep dua ediyor'

11 ayda cemaat gelecek F.Bahçe'yi ele geçirecek gibi en ufak hareket, ima görmedik. Başbakanımız da bu konuya uçakta cevap vermiştir. Onun için bu konuları kapatalım. Çünkü benim 20 milyon taraftarım varsa bu 20 milyon taraftarımın 2-2.5 milyonu da cemaat mensubu arkadaşlarımızdır. Onlar da F.Bahçemizin başarılı olması için benim kadar iyi niyetli olarak onlar da dua etmişlerdir.

'Erzik görevini yapmalı'

Haberin Devamı

- UEFA'dan F.Bahçe'ye yönelik ceza çıkmasını bekliyor musunuz?

UEFA, ceza verirse CAS'a yine gitme hakkımız var. Şunu söylemek istiyorum; çok önemli yük Şenes Erzik'e düşmektedir. Şenes Erzik'in bu süreçte çok önemli rolleri vardır (UEFA Asbaşkanı). Eğer F.Bahçe'ye bir ceza geliyorsa bundan da en büyük sorumlu Şenes Erzik'tir, bugünkü federasyondur. Erzik'e önemli görevler düşmektedir ve onları yerine getirmelidir.

'Hukukta çoğunluk var'

- Kurulların oy çokluğu ile karar alması için ne düşünüyorsunuz?

Nihai karar Tahkim'in vereceği karardır. Eğer Etik 5 kişi, her karar 5-0 alınacak diye bir şey yok. 3'e 2 alınmış her karar doğru karardır. 5 kişinin aynı şeyi düşünüp o kararı alması beklenemez. PFDK'da her karar 7-0 çıkacak diye bir şey söz konusu değil ki, yani doğru karar 4'tür. Tahkim'de de yeter sayı neyse onun alacağı karar doğru karardır. Süreç bitmemiştir.

Ayrıca UEFA da Futbol Federasyonu yönetim kurulu değil, kurulların aldığı kararlara bakmaktadır. Çünkü bunlar bağımsız kurullardır. Çoğunlukla alacağı kararlara bakacaktır. Hukukta çoğunluk vardır. 1 oy farkla yasa güvenoyu alırsa o yasa çıkar. Yanlış konulara girmemek lazım.

'6 maçlık ceza kalkmalı'

Haberin Devamı

- Derbideki olaylar nedeniyle PFDK'nın F.Bahçe'ye verdiği 6 maç ceza için ne düşünüyorsunuz?
6 maç ceza çok ağırdır. Tahkim'de düşürülmeli. Düşürülmese dahi TFF yönetimi duruma el koymalı, olayların neden, niçin çıktığını iyi analiz etmeli, veya cezanın tamamen kaldırılması gibi bir kararı TFF yönetiminden bekliyoruz. Örnek de Bursaspor olayıdır.

'Onlar provokatör'

- Olaylar neden çıktı? Şükrü Saracoğlu'nda neler yaşandı.

Olayları çıkartanlar Fenerli değil. Provakatörler olduğuna inanıyorum. Elimizde çok önemli video kasetler var. TFF olayların nasıl çıktığını, geliştiğini ve nasıl sonlandığının analizini iyi yapıp ona göre karar vermeli. Polisin görevi kimsenin burnu kanamadan maçı izlemelerini sağlamak.

'Başkanlığa aday var'

- Aziz Yıldırım'dan sonra kim aday olsun? Siz aday olur musunuz?

Her zaman transfere maddi olarak katkım olur. Başkanlık dahil yöneticiliğe nokta koydum. Zaten F.Bahçe'ye başkanlık düşüncem hiçbir zaman olmadı. Hiç girişimim olmayacak. F.Bahçe büyük camia Aziz Yıldırım'dan sonra bir çok başkan adayı çıkartabilir. İsimler var ama söylemem doğru olmaz. Sarf edeceğim isimlere paye vermiş olurum, vermediklerimin kalbini kırmış olurum. Yanlış olur.

YORUM YAZ