MENÜ

Genç Prens Salih Uçan'ın hızlı gelişimi!

Kocaman'ın, çalışkanlığından, soğukkanlılığından, takıma uyumundan son derece memnun olduğu Salih Uçan için, “Hazır olmak üzere. Kısa zamanda benden formayı alabilir” dediği belirlendi.

Genç Prens Salih Uçan'ın hızlı gelişimi!

Bucaspor’dan, “Geleceğin yıldızı” olarak transfer edilen Salih Uçan, teknik direktörü Aykut Kocaman’ın gözüne çok kısa sürede girmeyi başardı. Sezonun ilk yarısında 3 Süper Lig mücadelesinde kısa sürelerle şans bulurken, Pendikspor ve Sivasspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçlarında 90 dakika sahada kalan genç futbolcunun, antrenmanlardaki çalışkanlığı, maçlardaki soğukkanlı ve rahat tavırları, Kocaman’ı son derece mutlu etti. Önceki gün 18. yaş gününü kutlayan Salih’in, birbirinden ünlü yıldızların arasında kalmasına karşın, kendisinden son derece emin bir şekilde davranması, bu tavrını görev aldığı karşılaşmalarda da futbol anlamında sürdürmesinden hoşnut olan tecrübeli hocanın, “Salih, kendisinden beklediğimden çok daha hızlı bir gelişme gösterdi. Böyle giderse, çok kısa bir sürede tam anlamıyla hazır hale gelecektir. Kendisinden ikinci yarıda birçok maçta faydalanabilirim. Bu ışığı fazlasıyla veriyor” diyerek, duyduğu memnuniyeti dile getirdiği öğrenildi.

Mini Yorum

Sabretmek gerekiyor

Yetenekli, topu biliyor ancak gücü yerinde değil. İkili mücadelelerde ayakta kalmakta zorlanıyor. Bünyesi şimdilik zayıf. Yine de gelecekte büyük katkıları olacağına inanıyorum. Biraz sabretmek gerekiyor. Salih, yıldızlar statüsündeki tecrübeli ağabeyleri ile aynı havayı soluyor. Alex’ten de çok şeyler öğrendiğine inanıyorum. Aykut Kocaman, bu oyuncuya inanıyor. Kendine duyulan güvenin farkında olan Salih, çok çalışıyor. Tavsiyem, özel hayatına çok dikkat etmesi. Onun gibi pek çok futbolcu, başlamadan futbolculuk kariyerlerini sonlandırdı. Salih’in gelişimini zamana yayıp, beklemek lazım.

Yusuf Dursun

***

Sokrates’i andırıyor

İyi fizik yapısıyla Brezilyalı Sokrates’i andırıyor. Biraz daha güçlenirse tam kıvama gelir. Top tekniği yüksek, meşin yuvarlakla ilişkisi estetik anlamda keyif veriyor. Kurallar dahilinde sertliği kullanmaya başladı. Kocaman’ın yaptığı uyarılar meyvesini verdi. Koşmayı, mücadele etmeyi de seviyor. Pas servislerindeki başarısı gözden kaçmıyor. Notları sürekli yükselen Salih’i, Kocaman kullanmak düşüncesinde. Oynarsa güven sorununu da çözer. İdmanı sevip, profesyonelce yaşamayı ilke edinirse, uzun yıllar kulüpte kalır. Elbette nerede oynadığını özümseyip, şımarma güdüsünü derin dondurucuya koymalı.

Yalçın Türk

Haberin Devamı
YORUM YAZ