MENÜ

Üç kuruşa beş köfte oldu!

2014 Dünya Kupası'nda grup maçları tamamlandı. Bol gollü geçen grup aşamasında çok sayıda sürpriz yaşandı. 32 takımın hocası arasında en fazla kazanan Capello (Rusya), Hudgson (İngiltere) ve Prandelli (İtalya) turnuvaya veda ederken, en az kazanan teknik direktör olma unvanına sahip Meksika'nın hocası Miguel Herrera, takımını 2. Tur'a taşımayı başardı.

Üç kuruşa beş köfte oldu!

Kupaların kupasında ilk aşama sona erdi. H Grubu'nda oynanan Rusya-Cezayir ve Belçika-Güney Kore maçlarının da tamamlanmasıyla 2. Tur'da mücadele etme hakkı kazanan 16 takım belli oldu. Futbolseverlerin seyir zevkini yükselten bol gollü turnuvada favorilerden İspanya, İtalya ve İngiltere Dünya Kupası'nda ilk turda veda etti. Gruptan çıkma olasılığı az görünen Şili, Cezayir, Meksika ve Yunanistan ise sürpriz yaptı.

En çok kazananlar elendi
Dünya Kupası'nda mücadele etme başarısı gösteren takımların teknik direktörleri arasında en fazla yıllık ücreti, yıllık 6 milyon 693 bin 750 euro ile Rusya'nın hocası Fabio Capello kazanıyor. Capello'yu 3 milyon 500 bin euro ile İngiltere'nin hocası Roy Hudgson ve 2 milyon 575 bin euro ile İtalya'yı çalıştıran Cesare Prandelli takip ediyor. Bu astronomik ücretleri kazanan 3 teknik adam da, çok iyi oyunculara sahip olmalarına rağmen takımlarını 2. Tur'a taşımayı başaramadı. Prandelli, başarısızlığın ardından istifa eden tek isim oldu.

En az kazanan hoca başardı
Turnuvada yarışan ekipler arasında en az yıllık ücreti ise Meksika'nın teknik direktörü Miguel Herrera kazanıyor. Herrera'nın, milli takımını yönetme karşılığında aldığı yıllık ücret 125 bin euro. İtalya, İngiltere ve Rusya'nın hocaları gibi yüksek ücretler kazanan teknik direktörlerin sahip olduğu oyunculara göre mütevazı bir kadrosu olan Meksika'yla başarı arayan Herrera, kazandığı paranın hakkını fazlasıyla verdi. Meksika, A Grubu'nu Brezilya'nın ardından 7 puanla 2. tamamladı ve Hırvatistan ile Kamerun'u safdışı bıraktı.

Herrera gibi az kazanan ve takımını üst tura taşımayı başaran teknik direktörler arasında, yıllık 233 bin 750 euro kazanan Nijerya'nın hocası Stephen Keshi'yi, yıllık 262 bin 500 euro kazanan Kosta Rika'nın hocası Jorge Luis Pinto'yu ve yıllık 600 bin euro kazanan Cezayir'in hocası Vahid Halilhodziç'i de gösterebiliriz. Özellikle talya, İngiltere ve Uruguay'ın bulunduğu D Grubu'nu 7 puanla lider bitiren Kosta Rika ile Rusya'yı eleyerek tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda gruptan çıkan Cezayir, büyük sürpriz yapan 2 takım oldu.

Az kazanıp büyük işler yapan hocaların ve takımlarının çeyrek finalde mücadele etme başarısı gösterip gösteremeyeceğini tüm futbolseverler merak ediyor.

Gökay Akgün

Haberin Devamı
YORUM YAZ