MENÜ

Fatih Terim: Dışarıda olsam da içerdeyim

Turgan Ece'nin Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan anma törenine Milli Takımlar Teknik Direktörü ve Galatasaray eski Teknik Direktörü Fatih Terim de katıldı.

Fatih Terim: Dışarıda olsam da içerdeyim

Terim'i 11 ay sonra geldiği Florya Metin Oktay Tesisleri'nde 2. Başkan Özkan Olcay karşılarken, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ise törende Terim'in yanına gidip ev sahibi olarak kısa bir süre sohbet etti.

Tecrübeli çalıştırıcı burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Turgan Ağabey yöneticim, sportif direktörüm ve en son Florya'da baş öğretmenim oldu. Her gün ona hesap verirdik. Buranın her karışını onunla gezdik. Zaman zaman evi arar, yapmam gerekenleri Fulya'ya söylerdi: "Kızım böyle yapmalı" diye.

Galatasaray'a 20 yaşında bir genç olarak geldim ve hala Galatasaray'ın içindeyim. Dışarıda olsam da içindeyim. Bu bize Turgan Ece'nin öğütü idi. Dışarıya da gitseniz kalbiniz Galatasaray’la olmalı demişti. Dışarda olsam da Galatasaray'ın içindeyim. Teknik Direktör olarak 2. kez göreve geldiğimizde kötü giderken deplasman dönüşlerinde havaalanında bekliyordu bizi ve 'lütfen üzülmeyin düzeltirsiniz' diye teselli ederdi.

Turgan Ağabey, insani, ahlaki değerleri, kurumsal değerleri çok yüksek olan bir insandı. Burada hangi yöneticinin hakkı varsa onun bir fazla hakkı var. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Kar kış demeden bizi o odadan çıkarırdı. Bulunduğumuz her yerde izi var, emeği var, hakkı var. Herkese örnek olacak bir yönetici idi.

Biz Galatasaray'da futbolcuyken yıllarca boş kağıda imza attık. Bizim böyle bir şey söyleme hakkımız yoktu. Ancak bilirdik ki o mukavelenin yerine gelmeme şansı yok. Turgan abi doğru konuşan insandı. Galatasaraylılara Ne mutlu ki böyle yöneticileri var. Bütün Galatasaraylılara ümit ediyorum örnek olur."

Düzenlenen törenin ardından Turgan Ece'nin naaşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere Teşvikiye Camisi'ne götürüldü.

Buradaki törene Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da katılırken, Galatasaray'daki görevine geçen yılın eylül ayında son verilen Fatih Terim ile cenaze töreninde bir araya gelmemesi dikkati çekti.

İSTANBUL / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ