MENÜ

Patlamaya hazır Cardozo

Sakatlığı geçen Oscar Cardozo'nun oynayıp oynamayacağı merak ediliyor. Sağlık kurulunun önerisi, “Adalesini fazla zorlamaması gerek. 45 dakika oynamalı” oldu. Halilhodzic'in bu nedenle Paraguaylı yıldızı yedek soyundurması bekleniyor.

Patlamaya hazır Cardozo

Erciyesspor deplasmanına götürülmeyen, Fenerbahçe karşısında kadroya alınmayan Oscar Cardozo’nun sakatlığı geçti. Takımla çalışmalara başladı. Taraftarlar, bu akşamki Metalist Kharkiv maçında yıldız futbolcunun ilk 11’de olup olmayacağını merakla bekliyor. Halilhodzic, oyuncusunun son durumu hakkında sağlık kurumundan rapor istedi. Kulüp doktorları, “Sakatlığı geçse de adalesini fazla zorlamaması gerekiyor. En fazla 45 dakika süre almalı. Yaşı ilerlediği için adalesine fazla yük binmesi durumunda çok daha ciddi bir sakatlık riskiyle karşı karşıya kalabiliriz” uyarısında bulundu.

Yatabare’den memnun

Halilhodzic’in iki seçeneği var. Ya Cardozo’yla maça başlayıp bir an önce gol bulmayı ve ikinci yarıda oyundan çıkarmayı tercih edecek. Ya da Yatabare ilk 11’de görev yapacak, Paraguaylı yıldız karşılaşmanın skoruna ve gidişatına göre süre alacak. Bosnalı teknik adamın tercihini ikinci seçenekten yana kullanmayı planladığı öğrenildi. Halilhodzic’in bu kararı hem Cardozo’yu riske etmemek için hem de Yatabare’nin Fenerbahçe karşısındaki performansından memnun olması nedeniyle aldığı kaydedildi.

MİNİ YORUM


Bugünler için

Geçen sezon dar ve bu dönemle kıyaslanmayacak bir kadroyla gruptan yenilgisiz çıkan Trabzonspor’da doğal olarak Avrupa beklentisi de arttı. Gruptan çıkmak zaten olası hedef haline gelirken, daha gösterişli bir futbol da o beklenti hanesine eklendi.

Sürekli 2-3 ay sonrasını işaret edip zaman istese de ciddi bir gelişme kaydeden Vahid Halilhodzic’in Avrupa Ligi’nde elinin alternatif anlamında çok daha rahat olacağı ortada. Haliyle camianın bu beklentisi hiç de ütopik değil. Hatta Vahid Halilhodzic’in son dönemlerde Trabzonspor’da görev yapan en şanslı teknik adam olduğunu bile rahatlıkla söyleyebiliriz. Sebebi mi? Yakın geçmişte Henrique’nin bile alternatifini oluşturamayıp o oynamadığında panik yapan, Emre Güral sakatlandığında karalar bağlayan Bordo- Mavililer’de şimdi Cardozo gibi bir dünya markasının yokluğu dahi ‘büyük panik’ sınıfında değil. Çünkü alternatifleri olan ve Fenerbahçe maçında büyük kredi kazanan Yatabare ve özellikle de Waris kafalardaki paniği giderdi. Bu hem Vahid Halilhodzic hem de 3 kulvarda forma şansı bulacak öğrencileri için bir fırsat. Zaten 3 kulvarda da ayakta kalmak isteyen Trabzonspor’un kadrosu da böyle günler için kuruldu.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ