MENÜ

Kartal'ın iki yüzü: 0-1

Spor Toto Süper Lig'de 3. haftanın kapanış maçı Bursaspor'la, Beşiktaş arasında oynandı. Mücadele seviyesi yüksek karşılaşmada kazanan 0-1'lik skorla Siyah Beyazlılar oldu

Kartal'ın iki yüzü: 0-1

Bursa'da haftanın en zor maçı vardı. Ancak maçın önüne geçen tribünler oldu. Issız gecede sahada da futbol adına tatminkar görüntüler yer almadı. Ev sahibi takım ilk yarıda tek kale oynamasına rağmen golü bulamadı. Bu devrede rakip ceza alanına girip şut bile atamayan Kartal, ikinci yarı klasını ortaya koydu. Beraberliği istemeyen iki taraftan gülen Siyah-Beyazlılar oldu. Olcay'ın şık golü, sadece üç puan getirmek ile kalmadı. Takımın üstündeki kara bulutları dağıttı!..

Maç sonu Tolga ile Fernandao arasındaki yüksek gerilim, istenmeyen görüntülerin başlangıcı oldu.

Bursa farkı kaçırdı


Beşiktaş'ın, formsuz olup kötü oynadığı çok maça şahit olduk. Futbolun içinde bu var. Ancak dün gece ki, bambaşka bir olaydı. Öyle ki, koca ilk yarıda karşı kaleyi bulanı bırakın, gollük şutu yok. Kabul edelim ki, Bursa ilk dakikadan itibaren oyuna hakim olan taraftı. Eğer son vuruşlarda etkili olsa, Tolga da kalesinde dik durmasa; tarihi fark olacak!.

Güneş ve ekibinin hakkını teslim edelim. Ama bunun tek sebebi Kartal'ın kötü oyunuydu. Orta alanda iki pas yapamadılar. Gökhan sağ açıkta bireysel çaba gösterdi hepsi bu. Ba forvette pas alamayıp, geri döndü. Savunma sürekli kademe hatası yaptı. Bilic çaresizlik içinde kenarda yırtınıp durdu. Sosa hamlesi de sahaya kalan sürede etki yapmadı.

Bursa da ise herkes görevini eksiksiz yaptı. Orta alanı iyi kapatıp, topu hep dikine oynayıp, çok pozisyon buldular. Volkan, Ozan ve Josue'nin başlattığı ataklarda; Bakambu ile Fernandao, Tolga'nın koruduğu kale önünde, atak üstüne atak yapıp birçok pozisyonu harcadılar.

Olcay affetmedi

Bilic, ikinci devreye başlarken savunmayı önde kurdu. Bu geç kalınmış taktik işe yaradı. Kartal önce rakibi durdurdu. Temposu kesilen Bursa pozisyon üretmekte zorlandı. Veli'nin çok top kazandığı orta sahada, Sosa da iyi paslar attı. Olcay iki net topu gole çeviremedi. Ba uygun durumda topa ayak koyamayıp golü kaçırdı. Risk alıp gol için yüklenen Beşiktaş 86'da öne geçti. Gökhan'ın kullandığı taçtan gelen topu Sosa şık ara pası ile Olcay'ın önüne bıraktı. Gurbetçi yıldız sert vurup ağları havalandırdı: 0-1. Gol ile kendine gelen Siyah-Beyazlı ekip bu zorlu deplasmandan aldığı üç puan ile kendine geldi.

Ev sahibi Bursaspor ise futbolun; atamayana atarlar kuralını bir kez daha hatırlatıp, haftayı puansız geçti.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı

YORUM YAZ