MENÜ

Aziz Yıldırım: Galatasaray yenmedi, biz yenildik

Aziz Yıldırım dün suskunluğunu bozdu, birçok konu hakkında açıklamada bulundu.

Aziz Yıldırım: Galatasaray yenmedi, biz yenildik

'Sesimizi çıkarmıyoruz'
"Kendimiz orada mağlup olduk. Galatasaray bizi yenmedi. Bizim oyuncunun kendini attırması, onun arkasından da psikolojik olarak yediğimiz golün karşılığını verebilmek için açılınca da ikinci golü yedik. Galatasaray’ın ilk 7 dakikada 3 tane sarı kart vardı, hakem 'devam' dedi. Biz sesimizi çıkarmıyoruz. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz."

'4. yıldızı takacağız'

"Takım beklenenin altında kaldı. Ben memnun değilim. Ama geçen sene de memnun değildim. Basında şöyle bir algı var; bir hafta kazandıysak iyiyiz, kaybettiysek kötüyüz. Türkiye’de herkes sonuca bakıyor. Gol atıp kazanmak önemli değil. Fenerbahçeliler rahat olsun. İsmail Kartal takımı yavaş yavaş oturtacak ve yine biz şampiyon olacağız."

'İsmail benim çocuğum'

"Arada antrenör göndermedim. Hep, sene sonunu bekledim. İsmail hoca benim çocuğum. Sonuna kadar burada kalacak. Gereksiz şeyleri konuşuyor. Onunla telefonda konuştum. Daha düzgün konuşacak. Haddini bilmek açıklaması talihsiz oldu."

Alp Yalman'a teşekkür
"Alp Yalman’a teşekkür ediyoruz. Her zaman Galatasaray camiasından dostlarımız olmuştur. Seçim sona ersin, ondan sonra konuşuruz. Kulüpleri birbirleriyle kavga ettirmeyi bırakın. Zaten ülkede sıkıntılar var. Bunlara destek olmamız lazım. Hepimizin aklı selim düşünmemiz lazım."

'Devletin bankaları ligde'
"Dün (önceki gün) voleybol maçı için bilet satılıyor. Bize bir kuruş gelmedi, hepsini federasyon aldı. Televizyon yayınını alıyorlar ama bize yine bir şey yok. Biz bu voleybol takımı için kız ve erkek olmak üzere 1 buçuk
milyon para veriyoruz. Lige dönüyorsunuz devletin bankalarıyla mücadele ediyorsunuz. Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası... Amatör şubelere yaptığımız yatırımlardan kaynaklı bütçemizde açıklar oluşuyor."

'YÖK'ten hala cevap yok'
"Fenerbahçe Üniversitesi açmak için YÖK’e 1 sene önce müracaat ettik, halen dönüş yok. Bugün gezdiğimde her yerde özel üniversiteler var. 25 milyon Fenerbahçeli var. Bu ülkede üniversite açamaz mıyız? Liseyi açıp, kontenjanı doldurduk. Üniversitede de bunu yaparız. Fenerbahçeli bir kitle yaratmak için bunu yapmak istiyoruz. Randevu istiyoruz, ancak vermiyorlar."

'Beşiktaş şartları bilmeliydi'
"Beşiktaş Kulübü’nün İkinci Başkanı Nur Çebi, ’Fenerbahçe samimi davranmadı’ diyor. Fikret Bey (Orman) ben hapisten çıkınca geldi konuştuk, ’Galatasaray da veriyor’ dedi. Biz de ’Galatasaray’la anlaşın, biz de aynı anlaşmaya imza atalım’ karşılığını verdim. Şimdi ikide bir çıkıp, ’Kimse stadını vermiyor’ diyorlar. Bu sene yine geldiler, kabul edemeyeceğimizi söyledik. Şimdi bizi suçluyorlar. Sen en baştan ’Ben Olimpiyat Stadı’nda oynayacağım’ dedin. Oradaki şartları bilmeliydin."

'Kiğılı'ya kırgınım'

"Abdullah Kiğılı’yla tartışmadık. Ben müdürü görevden aldım. Çünkü görevini yapmıyordu. Formalar çıktığı zaman o görevinin başında olmalı. Yoktu, görevini yapmıyordu, ben de görevinden ayırdım. Benim bu kulüpte imza yetkim yok ama o adamın 100 bin liralık imza yetkisi var, tek başına. Kiğılı yanında çalışan biri için benim kalbimi kırdı. Kırgınlığım var. Bunu burada konuşamam ama Abdullah Bey’e kırgınım."

'Yanal'ı gönderdim çünkü...'
"Ersun Yanal’ı niye gönderdik. Geçen sene ligin bitimine 4-5 hafta kala bizim takım antrenman yapmadı. Çaykur Rizespor ile berabere kalıp şampiyon olduktan sonra iki günde hafif ter idmanı yaptık. Ondan sonra 3 ay tatil yaptık. Geldik, doğru dürüst çalışmadık. Bu kadro çalışınca ancak rayına oturur. İsmail hoca da çalıştırıyor."

'Zarar verene ceza'

"Bruno Alves’e 30 bin Euro, Bekir'e de 20 bin Euro ceza verdik. Bundan sonra Fenerbahçe’ye zarar veren herkese gereken cezayı vereceğiz. Diego yavaş yavaş adapte olur. 3 sene burada. Bir günde olmaz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ