MENÜ

Büyük kapışma

Yeni ve eski başkanlar ağır ithamlarla birbirine girdi. HACIOSMANOĞLU: Sadri Şener, Bursa'nın şampiyon olduğu gece Fenerbahçe maçından sonra kaleci Onur'u neden azarladığını açıklasın, yoksa bunu kamuoyu ile ben paylaşırım. SADRİ ŞENER: Kendisini ve söylediklerini ciddiye almıyorum. Ben soyunma odasına inme işini 20 yıl önce yaptım, bıraktım. Onun seviyesine inmem, ne biliyorsa açıklasın.

Büyük kapışma

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzon’a gitti, ayağının tozuyla basın toplantısı düzenleyip çok sert açıklamalarla muhalefeti, isim vererek de eski başkan Sadri Şener’i hedef aldı. Şener’e 2 soru yönelten Bordo-Mavililer’in başkanı, Bursaspor’un şampiyon olduğu sezona dönerek şunları söyledi: Bursa’nın şampiyon olduğu sezon İstanbul’da 1-1 berabere kaldığımız Fenerbahçe maçından sonra soyunma odasında Başkan Sadri Şener’in Onur Kıvrak’ı azarlamasının sebebi neydi? Bunu açıklasın. O açıklamazsa ben açıklayacağım!

‘Bu insanlar eleştiremez’

Hacıosmanoğlu’nun Sadri Şener’e yönelttiği tek soru bu değildi. 2010- 2011 sezonundan sonraki süreci hatırlatan ve hukuk kurulundan Atilla Dilaver’i şahit gösteren Trabzonspor Başkanı, “Hukuk kurulumuz bundan 2 sene önce bugünkü girişimlerimizin çok daha hafifini yapmak istemiş. Fakat Şener ablasının rektör, kardeşinin iş adamı olduğunu, zor durumda kalabileceklerini söylemiş. O müracatları imzalamamış. Atilla Dilaver’in ifadesi budur. Ben ise daha ağır şartlarla karşılaşma olasılığı bize söylenmesine rağmen, ‘bu işin ucu nereye gidiyorsa gitsin. Babam mezarından kalksa bu yoldan çeviremez, ne gerekiyorsa yapın’ dedim. Bunları yaşamış, yaşatmış insanların Trabzonspor’u yönetenleri eleştirme hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

'Satma değil alma yetkisi istiyoruz'

Başkan Hacıosmanoğlu’nun dünkü basın toplantısında öne çıkan diğer ifadeler ise şunlar...
? Trabzonspor’a bir şeyler katmak için çalışıyoruz. Cumartesi (Yarın) günkü mali genel kurulda satma değil, satın alma yetkisi istiyoruz. İzin versinler Trabzonspor için yatırım yapalım.
? Konuşuyorum ‘konuşuyor’, konuşmuyoruz ‘susturuldu’ diyorlar. Bu iş hukuki bir süreç. Hukukçularımız konuşuyor. Bitince elbette bizim de konuşacaklarımız, yapacağımız eylemler olacak.
? Çok sıkıntılı şartlarla devraldık işleri. Her yere borcu olan, kredi alamayan bir yapı vardı. Allah yardım etti, bugünlere taşıdık. Borcu Vakıflar Bankası’ndan yapılandıracaktık, Denizbank iyi şartlar sundu, orada kaldık.
? Akyazı’nın isim hakkı bir gün satılırsa diye biz bunu temlik olarak Denizbank’a verdik. Kim satarsa satsın kulübün borcunu karşılamak üzere kullanacak. Başka bir yere bu paranın kullanılması söz konusu olmayacak.
? Benim dönemimde Trabzonspor’un 1 Lira’sının yenilmesinin ihtimali yoktur. Buna asla izin vermem. Benden sonraki arkadaşlar da benimle ilgili bir şüphe, belge varsa gidip savcılığa versinler.

SADRİ ŞENER


Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun toplantısından sonra gözler ağır ithamlarla karşı karşıya kalan eski başkan Sadri Şener’e çevrildi. Şener, hem kullanılan üsluptan hem de ortaya atılanlardan çok rahatsız ve kızgındı. Hacıosmanoğlu’nun sorduğu sorulara yanıt veren Sadri Şener, önce Onur Kıvrak mevzusuna açıklık getirdi: Ben yöneticiliği ilk kez tatmış insan değilim. Başkanlık dönemim de 1 kere bile soyunma odasına inmedim. O işleri ben 20 yıl önce yaptım, geride bıraktım. O gece ne Onur ile soyunma odasında ne de başka bir oyuncu ile bir görüşmem olmadı. Aslı astarı olmayan, üslubu yerlerde bir açıklama ve tavır. Normalde böyle bir kişiye yanıt bile vermemek lazım ama bizi kongre bu kişilere mecbur etti. Kendisi açıklarım diyorsa açıklasın, ne biliyorsa söylesin.

‘Böyle yalanlar bende durmaz’

Atilla Dilaver şahit gösterilerek ortaya atılan iddialar hakkında ise Şener şöyle konuştu: Atilla Dilaver benim muhatabım değil. Benim o dönem kendi avukatlarımla, duruşma dahi kaçırmayarak Trabzonspor için yaptıklarım, davayı nasıl sahiplendiğim ortada. Bana böyle yalanlar tutmaz. İnsanlar beni de tanıyor, bahsi geçen, ortaya bu iddiaları atan insanları da. Benim de ailemin de bir siyasi beklentisi olmaz, olamaz. Benim ailemin siyasi geçmişi ortada. Aslında çok üzülüyorum, cahil-cühela insanlarla muhatap durumda bırakıldığım için.

Haberin Devamı
YORUM YAZ