MENÜ

Ronaldo, Messi'ye fark attı

Bu akşam Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Real Madrid'le, San Lorenzo karşısında şampiyonluk maçına çıkacak Cristiano Ronaldo, ezeli rakibi Lionel Messi'ye 2013-14 sezonunda fark attı. CR7 toplamda 16 ödül kazanırken, Messi ise 3'te kaldı.

Ronaldo, Messi'ye fark attı

Futbol dünyasının iki büyük ismi Real Madrid’li Cristiano Ronaldo ile Barcelona’lı Lionel Messi arasında bu yıl yaşanan rekabeti, Ronaldo kazandı. Real’in Portekizli süperstarı, uzun süredir hep Messi’nin gölgesinde kalıyordu. Ancak 2013-14 sezonunda CR7, hem bireysel hem de kulübüyle elde ettiği başarılarla, Arjantinli futbolcuyu geride bırakmayı başardı. Şu ana kadar Ronaldo, Real’le 3 kupa kazanırken, bireysel anlamda da tamı tamına 13 ödülün sahibi oldu. Messi ise sadece 3 kez bireysel ödül almayı başardı. Ronaldo, daha yeni sezonun yarısında toplamda 30 gole ulaşırken, bunların 25’ini İspanya Ligi’nde atarak herkesi büyüledi. Messi ise 13’ü İspanya Ligi’nde olmak üzere toplamda 21 golde kaldı. CR7, bu akşam da Real formasıyla FAS’ta, FIFA Dünya Kulüpler Kupası final maçına çıkacak. Los Galacticos, saat 21.30’da TRT 3’ten yayınlanacak mücadelede, Arjantin temsilcisi San Lorenzo ile şampiyonluğu elde etmek için karşı karşıya gelecek.

Ballon d’Or’un da favorisi

Ronaldo’nun buradaki hedefi ise burada hem kupayı havaya kaldırmak hem de bu turnuvanın en değerli oyuncusu unvanını elde etmek olacak. Son olarak ünlü İngiliz haber kanalı BBC tarafından Yılın Denizaşırı Sporcusu Ödülü’nü kazanan Ronaldo, geçen yıl kazandığı FIFA Ballon d’Or’a (Dünyada Yılın En İyi Futbolcusu) da en yakın futbolcu olarak ön plana çıkıyor. Ronaldo burada da, Messi’nin yanı sıra Bayern Münih’in Alman file bekçisi Manuel Neuer’le kapışıyor. Bu ödülün sahibi de, 12 Ocak 2015’te İsviçre’de yapılacak ödül töreninde belli olacak.

Mehmet Bulut

RONALDO'NUN ÖDÜLLERİ

REAL MADRİD’LE

UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası
UEFA Süper Kupa
İspanya Kral Kupası

BiREYSEL

ESM Yılın Takımı Ödülü
Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü
Şampiyonlar Ligi Gol Krallığı
La Liga Gol Krallığı
Di Stefano Yılın Futbolcusu Ödülü
UEFA En İyi Futbolcu Ödülü
Şampiyonlar Ligi Yılın İlk 11’i
La Liga’nın En İyi Futbolcusu
La Liga’nın En İyi Forveti
La Liga’nın En Golcü Oyuncusu
La Liga’da En İyi Gol Ödülü
ESPY Uluslararası En İyi Atlet Ödülü
BBC Yılın Denizaşırı Sporcusu Ödülü

MESSI'NİN ÖDÜLLERİ

BİREYSEL

İspanya Kral Kupası Gol Krallığı
Dünya Kupası En İyi Oyuncu Ödülü
Dünya Kupası Rüya Takımı

Haberin Devamı
YORUM YAZ