MENÜ

Neuer, Beşiktaş'ın kaleci antrenörünü takip ediyor

Dünyaca ünlü file bekçisi Manuel Neuer'in, Beşiktaş kaleci departmanı şefi Jose Sambade'yi uzun süredir takip ettiği ortaya çıktı.

Neuer, Beşiktaş'ın kaleci antrenörünü takip ediyor

Bayern Münih ve Alman Milli Takımı’nın dünyaca ünlü kalecisi Manuel Neuer’in, Beşiktaş Kaleci Departmanı Şef Antrenörü Jose Sambade’yi uzun süredir takip ettiği belirlendi.

Teknik Direktör Slaven Bilic’le birlikte geldiği Beşiktaş’taki görevinin yanı sıra İspanyol Futbol Federasyonu’nun kaleci eğitim programını da hazırlayan Sambade’nin internetteki antrenman videolarının bir hayli ilgi gördüğü öğrenildi. Dünyanın en iyi file bekçisi olarak gösterilen Neuer’in de bu videoları izleyenler arasında olduğu ortaya çıktı.

Uluslararası bir seminerde Bayern Münih Kaleci Departmanı çalışanlarıyla sohbet eden Jose Sambade’ye, ekipte bulunan Hırvat kaleci antrenörü Toni Tapalovic’in, “Neuer, dünyadaki ünlü kaleci hocalarının videolarını youtube’da takip ediyor. Senin antrenman tekniklerini de çok yakından inceliyor ve beğeniyor” dediği ifade edildi.

Bu arada Beşiktaş’a geldiği günden bu yana farklı antrenman teknikleriyle dikkatleri üzerine çeken Jose Sambade’nin, İngiltere ve Japonya’dan teklifler aldığı öğrenildi. Chelsea Kaleci Departmanı’nın uzun süredir takip ettiği İspanyol antrenöre teklif yaptığı kaydedildi. İngiliz ekibinin önerisini geri çeviren Sambade’nin, Japonya Futbol Federasyonu’nun yaptığı cazip teklifi de geri çevirdiği vurgulandı.

Japonya’dan gelen yetkililerle görüşen siyah-beyazlı antrenörün öneriyi kabul etmediği belirtildi. Japonya Futbol Federasyonu’nun, Sambade’yi milli takımdan, altyapılara kadar tüm takımların kaleci antrenörlüğü görevine getirmek istediği ancak İspanyol çalıştırıcının, “İstanbul’da mutluyum ve Beşiktaş’ı da çok seviyorum. Buradaki görevimi henüz tamamlamadım” yanıtını verdiği aktarıldı.

Sırrını anlattı

Dünyanın en iyi kalecisi olarak gösterilen Manuel Neuer önceki akşam Almanya’nın deplasmanda Gürcistan’ı 2-0 yendiği 2016 Avrupa Şampiyonası eleme gurubu maçında önemli bir başarıya daha imzasını attı. Son 34 karşılaşmada 0.82’lik gol yeme ortalaması ile 10 yılın en iyi rakamlarına ulaşan Neuer karşılaşmanın ardından sırlarını da anlattı.

Gürcistan maçında skor 0-0 iken 35. dakikada taç atışı kullanmasıyla dikkat çeken Alman eldiven, bu özgüvenini Pep Guaridola’ya bağladı. Rakibi küçümseme gibi bir düşüncesinin olmadığını aktaran Neuer, “Guardiola ile futbol görüşüm de değişti. Eskiden 10+1 gibi bir düşüncem vardı. Daima kalede durmam lazım diye düşünürdüm. Bana göre artık 11 oyuncu da sürekli oyunun içinde olmalı” dedi.

Sambade’nin farklı antrenman teknikleri, siyah-beyazlı kalecilerin de beğenisini topluyor.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ