MENÜ

Gaziantepspor'un kabusu İstanbul ekipleri!

Kırmızı Siyahlılar, bu sezon Süper Lig'de İstanbul takımlarıyla yaptığı 9 maçta galibiyet yüzü göremedi.

Gaziantepspor'un kabusu İstanbul ekipleri!

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Galatasaray'a 1-0 mağlup olan Gaziantepspor, bu sezon İstanbul takımları karşısında galibiyet yüzü göremedi.

Ligde bu sezon İstanbul takımları Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa ile 9 maça çıkan kırmızı-siyahlılar, bunların 8'ini yitirdi, birinde ise berabere kaldı. Oynadığı 9 maçta 4-2 kaybettiği Kasımpaşa karşılaşmasında İstanbul takımlarına gol atmayı başaran Güneydoğu Anadolu ekibi, diğer 8 karşılaşmada ise gol atamadı. Gaziantepspor, 9 maçta kalesinde 16 gol gördü, 2 gol attı.

Deplasmanda hep kaybetti

Gaziantepspor, İstanbul ekipleriyle deplasmanda oynadığı 4 maçı da yitirdi. Fenerbahçe, Kasımpaşa, İstanbul Başakşehir ve son olarak Galatasaray'a kaybeden ve İstanbul'dan puan çıkaramayan kırmızı-siyahlılar, Beşiktaş ile 30. haftada Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Gaziantep'te gol atamadı

Kırmızı-siyahlılar, bu sezon İstanbul takımlarıyla evinde oynadığı 5 maçta rakip fileleri havalandıramadı. Bu 5 karşılaşmanın 4'ünü kaybeden Gaziantepspor, tek puanını İstanbul Başakşehir karşısında 0-0'lık sonuçla aldı. Kırmızı-siyahlılar, 5 karşılaşmada kalesinde 9 gol gördü.

Ziraat Türkiye Kupası'nda da kazanamadı


Gaziantepspor'un İstanbul takımları karşısındaki başarısız sonuçları Ziraat Türkiye Kupası'nda da devam etti. Güneydoğu Anadolu ekibi, kupanın grup aşamasında İstanbul ekibi Tuzlaspor ile evinde 2-2 berabere kaldı, deplasmanda ise 2-1 mağlup oldu.

İstanbul takımlarıyla maçları


Gaziantepspor'un bu sezon Spor Toto Süper Lig'de İstanbul takımlarıyla yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:


Fenerbahçe-Gaziantepspor 1 - 0
Gaziantepspor-İstanbul Başakşehir 0 - 0
Kasımpaşa-Gaziantepspor 4 - 2
Gaziantepspor-Galatasaray 0 - 1
Gaziantepspor-Beşiktaş 0 - 1
Gaziantepspor-Fenerbahçe 0 - 5
İstanbul Başakşehir-Gaziantepspor 1 - 0
Gaziantepspor-Kasımpaşa 0 - 2
Galatasaray-Gaziantepspor 1 - 0

"Puan alamamak üzücü"

Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Bülent Konca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon İstanbul takımlarına karşı başarılı olamadıklarını belirterek, "Ama bu kötü oynadığımız anlamına gelmiyor. Zaten iyi oynayıp puan alamamak üzücü" dedi. Ligde büyük veya küçük takım diye bir ayrımın olmadığına inandıklarını anlatan Konca, her takımın birbirini yenebilecek güçte olduğunu vurguladı.

Hafta sonunda Gençlerbirliği'ni konuk edeceklerini, daha sonra ise Beşiktaş'a konuk olacaklarını anlatan Konca, ligdeki tüm maçlara galibiyet parolasıyla çıktıklarını, bunu ligin sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ