MENÜ

Genç Devler yarı finalde

U19 Erkek Milli Takımımız, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez son 4 takım arasına girdi. Çeyrek final maçında 2003 şampiyonu ve 1995 ikincisi Avustralya'yı, özellikle de 3. çeyrekte yakaladığı 15-2 'lik seriyle geçip, mağlup etti.

Genç Devler yarı finalde

Yunanistan’da düzenlenen FIBA U19 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye, çeyrek finalde Avustralya’yı 81-70 yenerek yarı finale çıktı.

U19 Milli Takımımız, ilk periyotu 19-15 önde kapattı. İkinci periyotun başında iki takım da hücumda skor bulmakta zorlanırken, Türkiye, Avustralya’nın birebirlerine engel olamayınca, soyunma odasına 32-31 mağlup gitti. Üçüncü çeyrekte Ay-Yıldızlılar inanılmaz bir geri dönüş yaptı.

Avustralya pota altında Gak’la etkili oldu, top kayıplarını değerlendirdi ve 25’te farkı 9’a çıkardı: 43-34. Ancak Millilerimiz mola dönüşü inanılmazı başardı. Alan savunmasına başarı yakalayan Türkiye, hücumda da Tolga, Okben ve Furkan’ın önderliğinde 15-2’lik seriyle, skoru lehine çevirip, son bölüme 55-45 üstün girdi. 4. çeyrekte de oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Millilerimiz adını yarı finale yazdırdı. Türkiye, Hırvatistan’la bugün finale kalma mücadelesi verecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ