MENÜ

Lukas Podolski imzaladı! Ne kadar kazanacak?

Galatasaray'ın flaş transferi Lukas Podolski, Sarı Kırmızılılar'la TT Arena'da sözleşme imzaladı. Alman oyuncu, hedeflerinin Türkiye'deki tüm kupaları almak ve Şampiyonlar Ligi'nde ise gruplardan çıkmak olduğunu söyledi. Antalya'dan geçtiğimiz hafta taraftara çay ve simitli mesaj yollayan Podolski'ye imza töreni sonunda bir de çay ikram edildi.

Lukas Podolski imzaladı! Ne kadar kazanacak?

Galatasaray'ın flaş transferi Lukas Podolski, Sarı Kırmızıllıar'la sözleşme imzaladı.

TT Arena medya salonunda yapılan imza töreninde başkan Dursun Özbek ve Futbol Şube sorumlusu Cüneyt Tanman da hazır bulundu.

Bu arada kulüp Podolski'nin bonservis bedelini ve oyuncunun Galatasaray'dan alacağı rakamı da KAP'a bildirdi.

BONSERVİS VE PODOLSKI'NİN KAZANCI...

Buna göre Alman yıldız için Sarı Kırmızılılar, Arsenal'e 2,5 milyon euro öderken, Podolski de 4 senelik sözleşmesinin ilk üç senesi 3 milyon euro artı maç başı 20 bin euro, dördüncü sezon ise 2.3 milyon euro ve maç başı 25 bin euro kazanacak.

Galatasaray Sportif AŞ.'nin KAP'a gönderdiği açıklama şöyle:

"Profesyonel futbolcu Lukas Josef Podolski ve kulübü Arsenal FC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne 2.500.000 EUR tutarında bonservis ücreti ödenecektir. Ayrıca, eski kulübüne 2016-2017, 2017-2018 veya 2018-2019 sezonlarından herhangi birinde Kulübümüz Şampiyonlar Ligine katılmaya hak kazanırsa bir kereye mahsus olmak üzere 500.000 EUR daha ödenecektir. Oyuncunun kendisiyle ise 3+1 futbol sezonu (son sezon opsiyonlu) için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır:

2015-2016 sezonu için : 3.000.000 EUR sabit transfer ücreti ve 20.000 EUR maç başı ücreti,
2016-2017 sezonu için : 3.000.000 EUR sabit transfer ücreti ve 20.000 EUR maç başı ücreti,
2017-2018 sezonu için : 3.000.000 EUR sabit transfer ücreti ve 20.000 EUR maç başı ücreti,
2018-2019 seoznu için : 2.300.000 EUR sabit transfer ücreti ve 25.000 EUR maç başı ücreti (Opsiyon şartı futbolcunun 2017-2018 sezonunda 20 'si ilk 11'de olmak üzere en az 30 resmi müsabakada fiilen oynaması halinde geçerlilik kazanacaktır). Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İmza törenindeki açıklamalar ise şu şekilde:

Dursun Özbek:

TARAFTARIMIZ SABIRLI OLSUN

Transfer sezonu uzun. Bize en iyi şekilde hizmet edecek oyuncuları almak istiyoruz. Mali açıdan da zor transferler... Gecikmeler bu yüzden oluyor. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a yaklışır bir ekip kurmak için çalışıyoruz. Taraftarlarımız sabırlı olsunlar.

Cüneyt Tanman:

PODOLSKI TAM BİR TAKIM OYUNCUSU

Podolski sadece geçen sene değil, 2011 yılında da Galatasaray'ın ilgi duyduğu çok önemli bir dünya starı. O günden bugüne gelen bir özlem vardı. Ben taraftarımızın özlemini giderdiğimiz için mutluyum. Tabii ki çeşitli parametreler var. İşin ekonomik yönü de var. Podolski gerçekten kafaca da Galatasaray'a gelmeye hazırdı. İnşallah takıma çok ciddi katkıları olacak. Çünkü iyi bir takım oyuncusu... İyi bir karakter ve profesyonel br oyuncu.

Lukas Podolski:

HEDEFİMİZ TÜRKİYE'DE KUPALAR VE ŞAMPİYONLAR LİGİ...

Öncelikle herese merhaba... Geçtiğimiz senelerde de Galatasaray'dan teklif almıştım ancak bu yaz döneminde yapılan teklif çok daha ciddiydi. Belirli görüşmelerden geçtik ve buraya gelmeyi kabul ettim. Galatasaray geçtğimiz sezonun iki kupalı şamiyonu... Hem bu başarıyı tekrarlamak istiyoruz hem de Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmak istiyoruz.

DİREKT ŞAMPİYONLAR LİGİ ETKİLİ OLMADI

Buraya geldiğimizde Şampiyonlar Ligi maçlarında müthiş bir atmosfer vardı ama ben burasının ne kadar güzel bir atmosfere sahip olduğunu televizyondan izlediğim maçlarda da görüyordum. Taraftarlar bana bu transfer döneminde de ilgi gösterdi. Aslında buraya gelmemde Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılmasının etkisi yoktu. Çünkü Galatasaray zaten çok ciddi başarılar elde etmiş bir takımdı.

FUTBOLCU ANTRENMANDA BİLE AÇ OLMALI

Ben kariyerimde birçok başarı kazandım. Dünya Kupası da bunlardan biri ancak benim karakterim hiç değişmedi. Ben bu başarıları kazanmasam da aynı Podolski olacaktım. Futbolcu her zaman aç olmalı. Antrenmanda bile hedefleri olmalı. Futbolcu her zaman bir profesyonel gibi çalışmalı.

SNEIJDER'LE OYNAMAK ARTI MOTİVASYON...

Wesley Sneijder çok büyük bir oyuncu. Bu tarz üst düzey oyuncularla oynamak herkesi motive eder. Daha önceden oynadığım Hamit Altıntop'la aynı takımda olmak da benim için ayrı bir mutluluk...

Haberin Devamı
YORUM YAZ