MENÜ

Şampiyonluk dışında bir seçenek yok!

Fenerbahçe, transferde bombaları ardıardına patlatıp taraftarını mest edip adeta ezeli rakip Galatasaray'ın çift kupa başarısını kısa sürede unuttururken, çok ciddi bir yükün de altına girdi.

Şampiyonluk dışında bir seçenek yok!

Fenerbahçe yeni sezon için müthiş bir kadro kurarken, çok ciddi bir yükün de altına girdi.

Fernandao'ya 3,5 milyon euro, Şener Özbayraklı'ya 5 milyon TL, Danimarkalı stoper Simon Kjaer'e 7,5 milyon euro veren Fenerbahçe'de sırada Van Persie ve Nani var.

Nani, Persie ve Souza el yakacak!

Manchester United'lı iki oyuncu Van Persie ve Nani'yi kadrosuna katmaya çok yakın olan Kanarya, Nani'ye 3,5 milyon euro civarında bir bonservis ödeyecek, bonuslarla birlikte oyuncuya da yıllık 5 milyon euroya yakın maaş verilecek.

Sao Paulo'nun Fenerbahçe'yle görüşmelere başladığını açıkladığı orta saha Josef Souza'nın satış bedeli ise 8 milyon euro...

Van Persie bedava ama...

Hollandalı yıldız Van Persie'nin sözleşmesi gelecek sezon sona erse de çok yüksek ihtimalle ücretsiz kadroya katılacak. Çünkü United da, ilk 11'de oynama şansı azalan oyuncunun yüksek maaşından ve tam 10 milyon poundluk 'sadakat parası'ndan kurtulmak istiyor. Çünkü Persie'nin sözleşmesinde "Kontratını tamamlarsa 10 milyon pound sadakat ücreti alır" maddesi bulunuyor. 31 yaşındaki oyuncu bu sayede Fenerbahçe'den, dünyada yeni moda! haline gelen imza parası isteyebilecek.

Van Persie'ye 5 milyon euroluk bir imza parası ödenmesi beklenirken, yıllık maaşının da toplamda 5 milyon euro gibi müthiş bir rakama ulaşması bekleniyor.

Tek seçenek şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi...

3 Temmuz'da aldığı darbeyle uzun yıllar Devler Ligi'ne uzak kalan Sarı Lacivertlilerin uzun vadeye yayılan tüm bu transfer maliyetlerini karşılayabilmesinin tek yolu ise şampiyonluk ve doğal olarak Şampiyonlar Ligi'ne risksiz yani direkt olarak katılabilmekten geçiyor.

Bu sene de 2 ön eleme var!

Sezonu ikinci sırada bitiren Kanarya'nın kurduğu müthiş kadroyla bu sezon için Şampiyonlar Ligi şansı da bir hayli arttı... Özellikle 3. ön elemeden sonraki Play off turunda Avrupa devleriyle karşılaşması beklenen Fenerbahçe'nin alternatifli ve güçlü bir takıma sahip olması, bu sene için az olan ümitleri yeşertiyor.

Hakan Ateşler

Haberin Devamı
YORUM YAZ