MENÜ

Jason Denayer resmen Galatasaray'da

Manchester City'nin Belçikalı defans oyuncusu Jason Denayer resmen Galatasaray'a kiralandı.

Jason Denayer resmen Galatasaray'da

İngiltere Premier Lig devi Manchester City, Jason Denayer'in Galatasaray'a kiralandığını resmen açıkladı.

Mavi-Beyazlı kulübün resmi internet sitesindeki bildiride, "Jason Denayer, Türk ekibi Galatasaray'a kiralandı. Temmuz ayında City ile 5 yıllık sözleşme yenileyen 20 yaşındaki Belçikalı stoper, futbol eğitimine İstanbul'da devam edecek. Jason'a Galatasaray forması altında başarılar dileriz" denildi.

Açıklamada, Cim Bom'un, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği vurgulanırken, Benfica, Atletico Madrid ve Astana ile birlikte C Grubu'nda yer aldığı belirtildi.


Galatasaray da duyurdu




Ada ekibinin ardından Sarı-Kırmızılı kulüp de Denayer'in transferini duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimde, "Profesyonel futbolcu Jason Gregory Denayer ve kulübü Manchester City Football Club Limited ile oyuncunun geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun kulübüne 100.000 GBP tutarında geçici transfer ücreti ile kiralama süresi içerisinde Türkiye'deki imaj hakları için 217.000 GBP olmak üzere 317.000 GBP ödenecektir. Futbolcuya ise anlaşmaya varılan 2015-2016 futbol sezonu için 596.000 GBP sabit transfer ücreti ve 11.000 GBP maç başı ücreti ödenecektir" ifadeleri kullanıldı.

64 numaralı formayı giyecek

Aslan'a imza atan Denayer'in, Galatasaray'da giyeceği forma numarası da açıklandı. Belçikalı oyuncunun 64 numaralı formayı giyeceği belirtildi. Ayrıca genç futbolcu, Sarı-Kırmızı parçalı formayla poz verdi ve eliyle 4. yıldız işareti yaptı.



Geçtiğimiz yıl İskoç devi Celtic'te kiralık olarak forma giyen Denayer, hem İskoçya Premier Ligi'nde, hem de Yeşil-Beyazlı takımda yılın genç futbolcusu ödülüne layık görülmüştü.

Belçika Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan 20 yaşındaki savunma oyuncusu, Süper Lig'in 2. haftasındaki Galatasaray-Osmanlıspor maçını TT Arena'da izlemişti.

Önceki gün yeniden İstanbul'a gelen Belçikalı futbolcu, dün sağlık kontrolünden geçmişti.


FLAŞ! İşte Denayer'in ilk açıklaması

Haberin Devamı
YORUM YAZ