MENÜ

Herkes Nani'yi konuşuyor

Antalyaspor maçında 2 gol atan, uzatmadaki frikik vuruşuyla maçı kazandıran Nani için İngilizler, “Manchester United'da Van Gaal panikte. Rooney, 4 Nisan'dan beri ligde gol atamazken, gönderilen Nani haftaya damgasını vurdu” yorumunu yaptı.

Herkes Nani'yi konuşuyor

Fenerbahçe’nin, Robin van Persie ile birlikte kadrosuna kattığı Portekizli dünya yıldızı Nani, 2-1 kazanılan Antalyaspor karşılaşmasında ortaya koyduğu futbol ve galibiyeti getiren frikik golüyle, herkesi kendisine hayran bıraktı.

Sarı-Lacivertli forma altında ilk gollerini önceki günkü mücadelede atan ve 90+7’deki muhteşem vuruşuyla, Şükrü Saracoğlu’nu coşturan Nani’nin performansı, başta İngilizler olmak üzere ülkesinin de dikkatini çekti. Ada’daki gazetelerin internet sitelerinde, tecrübeli futbolcunun şovundan bahsedilirken, en güzel yorumu ise Daily Mail yaptı. Nani ve van Persie’yi, Fenerbahçe’ye gönderen Manchester United’ın hocası Louis van Gaal’e göndermede bulunan gazete, “Hollandalı hoca panikte. Kırmızı Şeytanlar’da forvet Wayne Rooney, 4 Nisan’dan beri Premier Lig’de gol atamıyor. Ancak takımdan bu yaz başında yollanan Nani, Fenerbahçe’nin galibiyet golünü atıp haftaya damgasını vururken, Van Persie de onun ilk golünde pası veren isimdi” ifadelerini kullandı.

Portekiz’de de gündemde

Fransız ekibi PSG’ye satılan Angel Di Maria’nın da, takımıyla çıktığı ve 3-0 kazandıkları Monaco sınavında asist yaptığı belirtilirken, Radamel Falcao’nun da Chelsea’nin, Cyrstal Palace’a 2-1 kaybettiği mücadelede golünü attığı kaydedildi. Van Gaal için ayrıca, “Tecrübeli teknik adamın istemediği oyuncular, ona neler kaçırdığını kanıtladı” yorumu yapıldı. Nani’ye Portekiz’den de övgü dolu sözler geldi. Ülkenin en çok satan spor gazetelerinden A Bola, “Nani, Fenerbahçe’nin kazanmasında başrolü oynadı” derken, Record, “Yıldız futbolcu, uzatmada maçın kaderini belirledi. Golü harikaydı” ve Mais Futebol de, “Nani’nin füzesi, Antalyaspor’u yıktı” diye yazdı. (Çağrı Davran)

Diego’ya dedi ki: Evet gol olacak!

Sarı-Lacivertliler’in en çok konuşulan isimlerinden Nani, maçı kazandıran gol öncesi yaşadıklarını anlattı. 90+7. dakikaya kadar 1-1 giden maçta ceza sahası dışında Kadir’in Diego’ya yaptığı faul sonrasında kazanılan serbest vuruşu kullanmak için topun başına önce Diego, ardından Robin van Persie geldi ve ısrarla bu atışı kullanmak istediler. Ancak bu ikilinin yanına giden Nani, “Bu vuruşu mutlaka ben yapmalıyım. Topu bana bırakın, bu kesin gol olacak. İlk golde de topun kaleye gideceğini hissettim” demesi, ikiliyi yumuşattı, ancak Brezilyalı topun başından ayrılmadı. Israrla Portekizli yıldıza, “Emin misin” diye sordu, aldığı yanıt ise, “Evet bu gol olacak”tı. Barajı inceleyen Nani, boşlukları tespit etti, vuruşunu yaptı. Ağlarla buluşan top sonrası saha bayram yerine dönerken, yıldız oyuncu ise mutluluktan havalara uçtu.

Pereira: Daha fazlasını istiyorum


Antalyaspor maçının kahramanı Nani’ye hocası Vitor Pereira’dan önce övgü, ardından istek geldi. Portekizli teknik adam vatandaşı Nani ile maç sonrası yaptığı konuşmada, “Gerçek Nani’yi sahada gördüm. Çok güzel goller attın. Bundan sonra senden beklentim daha fazla. Milli maçlar sonrası çok zorlu bir sürece gireceğiz. Avrupa Ligi ve Türkiye Süper Ligi maçları peşpeşe gelecek. Sen kaliteni gösterdin. Ancak bu yetmez. Çünkü henüz tam kapasiteye ulaşmadın. Ben senin tüm gücünü kullandığın zaman neler yapabileceğini biliyorum.. Ve senin önümüzdeki maçlarda çok farklı bir Nani’yi bize izlettireceğine inanıyorum” dedi. (Yusuf Dursun)

Haberin Devamı
YORUM YAZ