MENÜ

TRANSFER! Bu işte bir gariplik var

Ünal Aysal döneminde, ilk 11'de 6 yabancı oynayabildiği için AB pasaportuna serbestlik başvurusu yapan Galatasaray, kadrosunda 10 yabancı bulunduruyordu. Dursun Özbek döneminde ise 14 yabancıya kadar izin verilmesine rağmen, mevcut kadroda sadece 1'i kiralık 7 yabancı yer alıyor.

TRANSFER! Bu işte bir gariplik var

Galatasaray’da, yabancı oyuncu transferinde çarpıcı bir dönüşüm yaşanıyor. 2013-2014 sezonu başlarken, Ünal Aysal’ın başkanlığını, Fatih Terim’in teknik direktörlüğünü yaptığı Galatasaray, kadrosunda 10 yabancı birden bulunduruyordu. 6+0+4 kuralının olduğu sezonda, ilk 11’de sadece 6 yabancı oynayabilirken, diğerleri tribünde oturuyordu. Bu düzenin değişmesi için Sarı-Kırmızılı kulüp, AB pasaportlu oyuncuların serbest kalması amacıyla başvuruda bile bulunmuştu. Kısmen yabancı serbestliği tanıyan düzen, Dursun Özbek yönetimi ve Hamza Hamzaoğlu’nun hocalığına denk geldi. Ancak transfer sezonunun sona ermesiyle birlikte, kadroda 14 yabancı bulundurma hakkı olmasına rağmen, takımda sadece 7 yabancı kaldı.

Kimler geldi, kimler geçti

Elde sadece Muslera, Chedjou ve Sneijder’i tutan Sarı-Kırmızılılar, Denayer’i Manchester City’den kiralarken, Carole’yi Troyes’ten, Jose Rodriguez’i Real Madrid’den, Podolski’yi de Arsenal’den transfer etti. Bu takviyeler yapılırken, Melo ve Telles İnter’e, Dany Bursaspor’a, Ontivero Olimpija’ya, Dzemaili ve Pandev Genoa’ya, Bruma Sociedad’a, Amrabat Malaga’ya gönderildi.

Arada adeta uçurum var

10 yabancıyla başlanan 2013-2014 sezonunda ise Galatasaray’ın savunma hattında Muslera, Eboue, Chedjou, Dany, Riera, orta sahada Melo, Amrabat, Sneijder ve Bruma, forvette de Drogba gibi yıldızları vardı. Terim o dönem ligde genellikle Bruma, Amrabat, Dany ve Riera’yı tribüne göndermek zorunda kalıyordu. Hamza hocanın ise 11 yabancı birden sahaya sürme şansı varken, ligde ikinci yarıya kadar en fazla 7 yabancı oynatabilme ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ