MENÜ

Araplardan Barça'ya 320 milyon euro!

Barcelona Futbol Takımı'nın forma sponsoru olan Qatar Airways, yeni anlaşma yapmak için tarihin en yüksek teklifini vermeye hazır olduğunu bildirdi. Qatar Airways halen Barça'ya yılda 35 milyon Euro ödüyor.

Araplardan Barça'ya 320 milyon euro!

FC Barcelona ile 2016 yılına kadar forma sponsorluğu anlaşması bulunan Qatar Airways, tarihin en pahalı imzasını atmaya hazır olduğunu açıkladı.

2010 yılına kadar formasında reklam kullanmayan sadece destek amaçlı UNICEF gibi bir örgüte yer veren Katalan ekibi bu kuralını o tarihten sonra bozarak Qatar Airways ile anlaştı. Yıllık 35 milyon Euro kazanan FC Barcelona’nın önümüzdeki yıl sona erecek olan sponsorluğu devam ettirmeyeceği iddialarının gündeme gelmesi Katarlıları harekete geçirdi.

İLK TEKLİF 60 MİLYON EURO

FC Barcelona ile masaya oturan Qatar Airways CEO'su Akbal Al Baker (üstte) ve ekibi, ilk teklif olarak masaya 60 milyon Euro gibi önemli bir miktar sundu. Bu teklif Katalan ekibini mutlu etmeye yetti ancak İngiliz devi Manchester United’ın Chevrolet ile olan 71 milyon Euro’luk anlaşması yeni anlaşmanın sağlanmasına yetmedi. Teklifi revize etmek için yeniden çalışmalara başlayan Katar grubu, “tarihin en pahalı forma sponsorluğu”nun sözünü verdi.

YILLIK 80 MİLYON DOLAR, 4 YILLIK 320 MİLYON EURO!

Kulislerde bu rakamın 80 milyon Euro olduğu konuşulurken, 4 yıllık bir anlaşma sonrası Katalan ekibinin 320 milyon Euro kazanacağı belirtiliyor.

FORMA SPONSORLUĞUNDAN EN ÇOK KAZANANLAR:


Manchester United: 71 milyon Euro (Chevrolet)
Chelsea: 55 milyon Euro (Yokohama)
Arsenal: 40 milyon Euro (Fly Emirates)
FC Barcelona: 35 milyon Euro (Qatar Airways)
Bayern Münih: 33 milyon Euro (Deutsche Telekom)
Real Madrid: 32 milyon Euro (Fly Emirates)
PSG: 28 milyon Euro (Fly Emirates)
manchester city 27 milyon Euro (Etihad Airways)
Liverpool: 27 milyon Euro (Standard Chartered)
Tottenham: 21 milyon Euro (AIA)
Milan: 20 milyon Euro (Fly Emirates) (Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ