MENÜ

Simon Zenke'den Emenike beklentisi

Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike'nin 5 sezon önce etkili performansıyla 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor, yeniden Süper Lig'e çıkmak için yine bir Nijeryalı futbolcu olan Simon Zenke'ye ümit bağladı.

Simon Zenke'den Emenike beklentisi

2009-2010 sezonunda kadrosuna Nijeryalı milli futbolcu Emmanuel Emenike’yi katan ve aynı sezon 1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig’e çıkma başarısı gösteren kırmızı-mavili takım, geçen sezon tekrar düştüğü alt ligden çıkmak için bu sezon başında oyun stili olarak Emenike’ye benzetilen Nijeryalı forvet Zenke’yi transfer etti.

Oynadığı 12 karşılaşmanın 6’sını kazanan, 4’ünde berabere kalan ve 2 defa yenilerek topladığı 22 puanla ligin 2. sırasında kendisine yer bulan Karabük ekibinin başarısında, daha önce Niger Tornadoes, Strasbourg, Samsunspor, Nancy, Medipol Başakşehir ve Şanlıurfaspor’da forma giyen ve kariyerine bir gol krallığı unvanını ekleyen Nijeryalı oyuncu Zenke, tecrübesini sahaya yansıtarak büyük rol oynadı.

"Nijeryalı futbolcunun hakkını ödeyemeyiz"

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında yine takımın başında bulunduğunu ve Emenike’yi transfer edenin kendisi olduğunu söyledi.

Nijeryalı milli futbolcu Emenike’nin de katkısıyla ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğu ilan ederek Süper Lig’e çıktıklarını hatırlatan Tankut, "Nijeryalı futbolcunun hakkını ödeyemeyiz. Çok az rakamlara kadromuza kattığımız Emenike’yi çok daha büyük rakamlara Fenerbahçe’ye sattık. Süper Lig’de ilk sezonumu geçirdikten sonra kendi isteğimle dinlenmek için takımdan ayrılmıştım. Benden sonra yönetime gelen arkadaşlarımız 5 sezon takımı Süper Lig’de tuttu ancak geçen sezon bazı olumsuzlukların da katkısıyla düştük. Bana görev verildi yeniden takımın başına geldim. İlk işim ise kadroyu baştan sona değiştirmek oldu" diye konuştu.

"Hedefimize adım adım ilerliyoruz"

Birçok futbolcuyla birlikte Nijeryalı Zenke’yi de kadrolarına kattıklarını belirten Tankut, şöyle devam etti.

"Lige başlarken kendimize bir hedef koyduk. Bu hedef yeniden Süper Lig’e çıkmak. Bu yolda Zenke gibi tecrübeli futbolculara çok ihtiyacımız var. Ligin 12. haftasındayız ve ligin lideri Samsunspor ile 22’şer puana sahibiz. Hedefimize adım adım ilerliyoruz. Diğer futbolcularımız gibi Zenke de takıma ve arkadaşlarına uyum sağladıkça daha iyi oluyor. Ben Zenke’nin bize çok daha faydalı olacağına ve takıma üst lige çıkma yolunda sağlam bir omuz vereceğine inanıyorum. Şimdiye kadar oynadığı maçlarda zaten bunu gösterdi."

Tankut, Karabüklülerin ve taraftarların tıpkı Emenike gibi Zenke’yi de çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Zenke ise Türkiye’de ve Karabük’te olmaktan mutlu olduğunu, bütün tecrübesini sahaya yansıtarak takımına hedefleri doğrultusunda katkı sağlamak için elinden geleni yaptığını aktardı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ