MENÜ

Amedspor - Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?

Ziraat Türkiye Kupası'nda Amedspor Fenerbahçe karşılaşması oynanacak. Ligde Antalyaspor deplasmanında 4 gollü hezimet yaşayan Fenerbahçe, Amedspor deplasmanında moral arayacak. Peki Amedspor Fenerbahçe maçı saat kaçta oynanacak ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte Amedspor Fenerbahçe maçının detayları...

Amedspor - Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda?

Ligde Antalyaspor karşısında 4-2’lik şok bir yenilgi alan Fenerbahçe, Diyarbakır’da moral arıyor. Sarı-Lacivertliler, Türkiye Kupası Çeyrek Final turunda eşleştiği Amedspor ile ilk maçını deplasmanda oynayacak. En son 24 Ağustos 2009’da Daum yönetiminde lig maçı için Diyarbakır’a giden ve 3-1 kazanan Sarı-Lacivertliler, tam 6.5 yıl aradan sonra yeniden bu şehirde maça çıkacak.

Seyirci olmayacak

Bugün saat 13.00’te başlayacak olan mücadelede, Amedspor’un aldığı ceza nedeniyle seyirci olmayacak. Fenerbahçe, sahadan galibiyetle ayrılıp hep Antalya yenilgisinin yaralarını sarmak hem de rövanş için avantajlı bir skor elde etmek istiyor.

AMEDSPOR FENERBAHÇE / CANLI İZLE

Bir sürpriz daha!

Kimsenin beklemediği bir şekilde kupada çeyrek finale kadar yükselen 2. Lig ekibi Amedspor, son olarak Bursaspor’u saf dışı bırakarak büyük bir sürprize imza atmıştı. Güneydoğu temsilcisi, Fenerbahçe karşısında da büyük bir sükse yapıp, rakibi önünde zafere ulaşmanın hesaplarını yapıyor. Amedspor’da takımın en önemli ismi olan Deniz Naki, cezası nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Yolculuk 09.00’da

Amedspor-Fenerbahçe maçı bugün saat 13.00’te başlayacak. Sarı-Lacivertliler’in bu deplasmana günü birlik gidecek. Fenerbahçe kafilesi, 09.00’da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkacak özel bir uçakla Diyarbakır’a uçacak. Buradan da otobüsle doğrudan maçın oynanacağı DİSKİ sahasına gidecek. Yolculuk boyunca Sarı-Lacivertliler yoğun güvenlik önlemleriyle korunacak. Fenerbahçe kafilesi, karşılaşmanın ardından aynı şekilde otobüsle havalimanına gidip, hemen İstanbul’a geri dönecek.

‘Havalimanında karşılayacağız’

Amedspor Başkanı Ali Karakaş, bugünkü rakipleri Fenerbahçe’yi en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi. Karakaş, “Fenerbahçe kafilesini havalimanında karşılayacağız. Burada güzel bir şekilde misafir edeceğiz” dedi. Başkan Karakaş, maç için de iddialı konuşarak, “Takım olarak hazırız ve bir üst tura çıkmak için elimizden geleni yapacağız. İyi bir ekibiz ve başarılı olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Bu arada Tahkim Kurulu, Deniz Naki’ye verilen cezanın kaldırılması için yapılan başvuruyu reddetti.

Gençler forma bekliyor

Bu sezon kupa maçlarında buldukları şansı iyi değerlendiren Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek, Amedspor karşısında hocalarından yine forma bekliyor. İki oyuncu da idmanlardaki performanslarıyla göz doldurdu. Pereira, Diyarbakır deplasmanına birçok as oyuncuyu götürmeyecek. Bu nedenle Uygar ve Ramazan’ın Amedspor önünde ilk 11’de sahaya çıkma şansları oldukça yüksek. İki genç yıldız da kendilerine şans verilmesi halinde bunu en iyi şekilde değerlendirmeye kararlı. Uygar bu sezon kupada 5 maçta 1 gol attı. Ramazan ise kupada 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Keyifler yerine geldi

Sarı-Lacivertliler, Antalyaspor karşısındaki yenilgiyle büyük bir çöküntü yaşamıştı. Ancak moraller yerine gelmeye başladı. Amedspor maçının son provası olan dünkü antrenmanda futbolcuların bir hayli neşeli oldukları görüldü. Oyuncular, çalışma boyunca sık sık birbirleriyle şakalaştı. Saat 11.00’de başlayan idman 1 saat 10 dakika sürdü. Futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından pas organizasyonları yaptı. Antrenman, taktik çalışma ile son buldu. Antrenmanda sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic, tedavilerinin ardından özel bir program dahilinde çalıştı. Van Persie, Nani ve ağrıları bulunan Mehmet Topal da takımdan ayrı idman
yaptı.

Gözler Meireles’in üzerinde

Portekizli futbolcunun Amedspor maçında ilerleyen dakikalarda görev alması bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse, Raul Meireles, 29 Ekim’de ligde oynanan Osmanlıspor karşılaşmasından sonra ilk kez sahaya çıkmış olacak. Yaklaşık 40 günlük hasreti sona erecek olan tecrübeli orta saha oyuncusunun görev alması halinde nasıl bir performans sergileyeceği de merak konusu. Özellikle Josef ve Mehmet Topal’ın bu hafta ligdeki Kasımpaşa maçında cezaları nedeniyle oynayamayacak olması, Meireles’in dönüşünü daha da anlamlı hale getirecek.

Yıldırım, Diyarbakır’a gitmiyor

Amedsporlu yöneticiler, yaptıkları her açıklamada hemşehrileri Aziz Yıldırım’ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını söylediler. Ancak başkan Yıldırım, bu deplasmanda takımı yalnız bırakacak. Aziz Yıldırım, özel işleri nedeniyle dün yurtdışına çıktı. Diyarbakır yolculuğunda kafileye genel sekreter Mahmut Uslu ve birkaç yöneticinin eşlik edeceği öğrenildi. Aziz Yıldırım, Antalya mücadelesinden sonra yaptığı açıklamada, “Amedspor’u kutluyorum. İki tarafa da başarılar diliyorum” demişti.

İşte takımların ilk 11'leri:

Amedspor:

Levent, Abdullah, Şevket, Ercan, Şehmus, Yusuf, Ferdi, Başaran, Tekin, Mansur, Sercan

Fenerbahçe:

Fabiano, Kadlec, Kjaer, Hasan Ali, Şener, Josef, Mehmet Topuz, Diego, Alper, Ramazan, Fernandao

SAAT: 13.00
YAYIN: A Haber

Haberin Devamı
YORUM YAZ