MENÜ

Van Persie, Fernandao'yu geçti!

Fenerbahçe'nin süper starı Robin van Persie, ligde dakika başına atılan gol sayısında Fernandao'yu geçerek ilk 11'i hak ettiğini kanıtladı.

Van Persie, Fernandao'yu geçti!

Fenerbahçe'de dün akşam 3-1'lik Kasımpaşa galibiyetiyle kazanılan 3 puanın dışında, Van Persie'nin performansı da yüzleri güldüren ayrı bir etken oldu. 3 haftadır yedek kulübesinde oturan ve bu durumdan dolayı yaşadığı memnuyietsizliği belli etmekten hiç kaçınmayan Hollandalı futbolcu, dün akşam Kadıköy'e ilk 11'de çıktı.

Yüksek konsantrasyonu, takım arkadaşlarıyla uyumu ve sürekli olarak doğru olanı yapmasıyla dikkat çeken 32 yaşındaki süper star, başarılı performansını penaltıdan attığı bir de golle süsledi. Van Persie, bu golle beraber ligdeki gol sayısını da 9'a çıkarmış oldu.

Fernandao'yu geçti

Uçan Hollandalının, geride kalan 21 haftada düzenli forma şansı bulamamasının nedenleri arasında, sık sık yaşadığı sakatlıkların dışında, Fernandao'nun sergilediği yüksek performans da yer alıyordu. Ligde 10, toplamda ise 19 gole ulaşan Fernandao, bu istatistiğiyle şu anda takımının en golcü ismi. Ancak dün gece Van Persie'nin attığı golle birlikte Fernandao'nun da tahtı sallanmaya başladı. Brezilyalı golcü, ligde toplam 1290 dakikada attığı 10 golle, ortalama 129 dakikada 1 kez fileleri havalandırdı. Van Persie ise takım arkadaşına oranla daha az süre almasına karşın attığı 9 golle 110 dakikada 1 kez topu ağlara göndermeyi başardı. Hollandalı yıldız 21 haftada yalnızca 990 dakika sahada kaldı.

Forvetteki bu rekabet, şüphesiz teknik direktör Vitor Pereira'yı da tatlı bir kararsızlığa düşürecek. Portekizli teknik adam, ilerleyen maçlarda formayı kime vereceği konusunda bir hayli düşünecek gibi görünüyor...

Jose Fernandao'nun lig performansı:

20 Maç - 10 Gol (3'ü penaltıdan) - Toplam 1290 dakika

Robin van Persie'nin lig performansı:
20 Maç - 9 Gol (2'si penaltıdan) - Toplam 990 dakika

A. Batuhan Özdemir / fanatik.com.tr
Van Persie, sahada taktik verdi

Haberin Devamı
YORUM YAZ