MENÜ

Fikret Orman: Lider kim? Beşiktaş

Bu kez muhabirler değil, Fikret Orman gazetecilere sordu. Başkan, “Şampiyonluk gitti” şeklinde yorum yapanlara şu göndermede bulundu: Lider kim? Beşiktaş.

Fikret Orman: Lider kim? Beşiktaş

Fenerbahçe ile aramızda 3 puan fark yok mu? Ya da ligde taraflı tarafsız herkesin söylediği gibi en iyi futbolu Beşiktaş oynamıyor mu? 4 maç kalmış ve öndeyiz. Sanki bunların hiçbirisi olmamış gibi farklı bir hava estirilmeye çalışılıyor. Algı operasyonu yapılıyor”

“Ben her gün Ümraniye’deyim ve takımın yanındayım. Hedefe giden bu yolda basit, mesnetsiz ve kişiliksiz yorumlar önümüzde duramaz. Yıkıp geçeriz. Fenerbahçe hariç tüm rakiplerimizin şampiyon olmasını istediği takım yine Beşiktaş”

Sakarya Beşiktaşlılar Derneği tarafından düzenlenen 20. yıl balosuna katılan Başkan Fikret Orman çarpıcı açıklamalarda buludu, kürsüye çıktığında alışılagelmişin dışında bir konuşma yaptı. Sapanca’daki organizasyona Siyah-Beyazlılar büyük ilgi gösterirken, Fikret Orman bu kez basın mensuplarından soru almadı, kendisi gazetecilere sorular yöneltti. Akhisar Belediyespor yenilgisinden sonra kamuoyunda oluşan havayla ilgili gönderme yapan Orman, “4 maç kalmış 3 puan öndeyiz. Hâlâ lideriz. Ligde taraflı tarafsız herkesin söylediği gibi en iyi futbolu Beşiktaş oynamıyor mu? Sanki bunları biz yapmamışız gibi bir hava estirilmeye çalışılıyor” dedi.

‘Takım çok hırslı’

Siyah-Beyazlılar’ın patronu, “Ben, her Allah’ın günü Ümraniye’deyim. Takım inanılmaz derecede hırslı ve inanmış durumda. Beşiktaş camiası tüm bireyleri ile şampiyonluğa kilitlendi. Biz gücü sadece taraftarımızdan ve camiamızdan alırız. Kimseye hakkımızı yedirmeyeceğiz. Vodafone Arena’ya, alnımızın teriyle yaptığımız stada şampiyon olarak gideceğiz. Herkes bundan emin olsun. Evet, maçların tansiyonu yüksek, bazen hemen gol olmuyor. Ancak ben inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Ayakta alkışladılar

Orman, “Puan kaybında ortalık yangın yerine çevriliyor. ‘Beşiktaş bitti, dağıldı’ yorumları yapılıyor. Hedefe giden bu yolda basit, mesnetsiz ve kişiliksiz yorumlar önümüzde duramaz. Yıkıp geçeriz. Şampiyonluğa çok yakın olduğumuzu hissediyorum. Fenerbahçe dışında tüm rakiplerimizin şampiyon olmasını istediği takım Beşiktaş” dedi. Bu sözleri herkes ayakta alkışlarken, sonrasında Orman dernekte 20. yılını doldurmuş kişilere plaket verdi, fotoğraf çektirdi.

Orhan Yıldırım

Bayındır’dan Başkan’a teşekkür

Sakarya Derneği’nin Başkanı Erdinç Bayındır’ın ve yönetimin organize ettiği baloya Fikret Orman’ın yanı sıra yöneticiler Ahmet Ürkmezgil ve Erdal Karacan da katıldı. Derneğin kurucu başkanı Erol Girişken de gecede yer aldı. Derneğin, Sakarya’da engelliler ana okuluna ait bir alanda 30 bin liralık harcama ile özel oyun alanı yaptırdığı açıklanırken, Orman, “Burada, tüm derneklerin örnek alabileceği şekilde yoğun bir çalışma var” derken, Erdinç Bayındır da baloya katılım gösterdiği için Başkan’a teşekkür etti.

MİNİ YORUM

Orman işini zorlaştırıyor

Mayıs ayı Beşiktaş açısından hayli hareketli geçecek. Fikret Orman, genel kurul salonuna ya omuzlarda girerek yeniden rakipsiz başkan seçilecek ya da ıslıklar eşliğinde sandık başında ter dökecek. Çok ince bir çizgide başkan. O yüzden şehir şehir gezip seçim için nabız yokluyor. Yoklarken de çamları devirdiğinin farkına varamıyor.

Orman’ın Sakarya’da yaptığı açıklama izaha çok muhtaç. ‘Herkes Beşiktaş’ın şampiyon olmasını istiyor’ diyor Fikret Orman. Bu konuya iki açıdan bakmak gerek.

1- Neden?

2- Bu Beşiktaş için iyi bir şey mi?

Evet, belki başkanın etrafındaki Galatasaraylılar’ın ekserisi, ‘Biz olamıyorsak Beşiktaş olsun’ şeklinde düşünüyordur. Ama herkes deyince çember genişliyor. Kayseri’ye, Gaziantep’e, Osmanlı’ya ne kimin şampiyon olacağından. Artı Fikret Bey, Galatasaray ile maçlarının olduğunu unutuyor galiba.

Başkan asıl stratejik hatayı işini çok kolay göstererek yapıyor bence. Herkes Beşiktaş’ın şampiyonluğunu istiyor deyip olamadığında muhalefete verecek bir cevap bulacak mı?

Serkan Akcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ