MENÜ

Beşiktaş 4-0 Kayserispor

Süper Lig'de lider Beşiktaş, 31. haftada evinde Kayserispor'u konuk etti. Vodafone Arena'da 2. kez sahne aldığı maçta Sarı-Kırmızılı rakibini 4-0'la geçen Şenol Güneş'in öğrencileri, taraftarlarına bol gollü bir şölen yaşattı. Şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Kara Kartal'a zaferi getiren golleri Gomez, Oğuzhan, Quaresma ve Cenk kaydetti. Beşiktaş, Galatasaray derbisi öncesi moral depoladı...

Beşiktaş 4-0 Kayserispor

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 31. haftasında Beşiktaş, sahasında Kayserispor'u misafir etti.

Yeni evinde ikinci kez sahne alan lider Kara Kartal, şampiyonluk yolunda Sarı-Kırmızılı rakibine karşı kritik bir sınav verdi.

Vodafone Arena'nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Siyah-Beyazlılar'a 4-0'lık zaferi getiren golleri Mario Gomez, Oğuzhan Özyakup, Quaresma ve Cenk Tosun filelere yolladı. Ligde gol sayısını 24'e yükselten Alman forvet, bir de penaltı kaçırdı.

Böylece oynadığı son 4 müsabakanın 3'ünü kazanan Şenol Güneş'in öğrencileri, puanını 73'e yükseltti ve maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde liderlik koltuğundaki hakimiyetini sürdürdü. Ayrıca haftaya Galatasaray'a karşı önemli bir derbiye çıkacak olan Beşiktaş moral depoladı.

Ligde 5 haftalık kaybetmeme serisi noktalanan Hakan Kutlu önderliğindeki Kayseri ise 32 puanda kaldı.

Rıdvan Dilmen: Beşiktaşlı Rıdvan olarak karşınıza çıkabilirdim

MAÇTAN DAKİKALAR...

GOMEZ PERDEYİ AÇTI: 1-0

Beşiktaş maça hızlı girdi! Siyah-Beyazlılar, 10. dakikada Mario Gomez ile öne geçmeyi başardı. Sağ kanattan gelişen atakta Jose Sosa'nın açtığı ortaya uçarak kafa vuruşunu yapan Alman forvet durumu 1-0 yaptı.

TANSİYON YÜKSELDİ

Dakika 22'de tansiyon yükseldi. Beşiktaş'tan İsmail Köybaşı ile Kayserispor'dan Zeki Yavru arasında gerginlik yaşandı. Hakem Serkan Çınar ve diğer futbolcular araya girerek ortamı sakinleştirdi.

OĞUZHAN SAHNEDE: 2-0

Üst üste yaptığı ataklarla rakip kaleyi yoklayan Kara Kartal, 23. dakikada Oğuzhan Özyakup ile farkı ikiye çıkardı. İlk golün sahibi Gomez'in asistini iyi değerlendiren milli futbolcu şık bir vuruşla fileleri havalandırdı: 2-0.

BU KEZ Q7! KARTAL ŞOV YAPIYOR: 3-0

Müsabakanın 34. dakikasında Beşiktaş farkı 3'e yükseltti. Kısa paslarla çıkan Siyah-Beyazlılar'da sağ tarafta topla buluşan Ricardo Quaresma, ceza alanına girip çalımını attı ve sol ayakla yaptığı vuruşla ağları sarstı: 3-0.

DİREKTEN DÖNDÜ

Karşılaşmanın 41. dakikasında Şenol Güneş'in öğrencileri bir defa daha gole yaklaştı. Ceza sahası dışından kaleyi yoklayan Dusko Tosic'in vuruşunda top direkten döndü.

Mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümü Beşiktaş'ın 3-0'lık üstünlüğü ile noktalandı.

Ünlü futbolcuların çocukluk fotoğrafları

GOMEZ BU DEFA KAÇIRDI

Farklı skoru elinde bulunduran ve oyunu domine eden Beşiktaş, 57. dakikada önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Olcay Şahan'ın ara pasıyla topla buluşan Gomez, Kayseri'nin file bekçisi Ali Ahamada'yı da geçti ama vuruşunda meşin yuvarlak kaleyi paralel şekilde geçerek dışarı çıktı.

SOSA VURDU, AHAMADA KURTARDI

Dakika 63'te Beşiktaş'ta Sosa, kaleci Ahamada'ya takıldı. Olcay'ın pasıyla topla buluşan Gomez ceza alanına girdi ve Arjantinli futbolcu Sosa'yı gördü. Tangocu'nun sert şutunda Kayseri'nin kalecisi topu kornere çeldi.

PENALTI! GOMEZ ZOR OLANI YAPTI

Oğuzhan'ın pasına hareketlenen Quaresma, ceza sahasında Zeki Yavru'nun müdahalesiyle yerde kaldı, hakem Çınar penaltı dedi. Maçın 69. dakikasında beyaz noktaya gelen Mario Gomez'in vuruşunda top üstten auta gitti.

CENK NOKTAYI KOYDU: 4-0

Karşılaşmanın 90. dakikasında Cenk Tosun skoru 4-0 yaptı. Sosa'nın yerde kestiği topa iyi vuran milli forvet gecenin skorunu belirledi.

*****
TAKIM KADROLARI

BEŞİKTAŞ

İLK 11: Tolga, İsmail, Tosic, Marcelo, Beck, Quaresma, Atiba, Sosa, Olcay, Oğuzhan, Mario Gomez.

YEDEKLER: Boyko, Kerim Frei, Serdar Kurtuluş, Necip, Delgado, Gökhan Töre, Cenk Tosun.

***

KAYSERİSPOR

İLK 11: Ahamada, Zeki, Mustafa, Simic, Berkan, Mijailovic, Deniz, Furkan, Lopes, Oğulcan, Sinan.

YEDEKLER: Abdülaziz, Birol, Mabiala, Biseswar, Marinho, Ömer, Cem.

Haberin Devamı
YORUM YAZ