MENÜ

100 Miyon'luk final!

Aslan, kupayı kazanamazsa Avrupa vizesi alamayacak. Bu nedenle cezasını önümüzdeki sezon değil, bir sonraki sezon çekecek. Seneye Şampiyonlar Ligi biletine hak kazansa bile gidemeyecek ve 100 milyon TL’lik gelirden olacak.

100 Miyon'luk final!

Galatasaraylılar için unutulmak istenecek bir sezon geride kaldı. Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Cim Bom, şampiyon Beşiktaş’ın 28 puan uzağında, 6. sırada ligi tamamladı. Aslan böylece Avrupa Ligi potasının dışında kaldı.

UEFA tarafından Avrupa’dan 1 yıl men cezası verilen Galatasaray için Türkiye Kupası Finali’ni kazanmak, hiç olmadığı kadar önemli. Sarı-Kırmızılılar eğer Fenerbahçe’yi yenemezse, cezası bir sonraki sezona sarkacak. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde Galatasaray, ekonomik anlamda ağır bir darbe yiyecek.

İki sezon dışarıda kalacak!

Sarı-Kırmızılılar, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’ne kalma hakkı elde etse bile, cezası bir sonraki sezona erteleneceği için Devler Ligi’nde boy gösteremeyecek. Bunun anlamı, Galatasaray’ın yaklaşık 30 milyon Euro’luk (100 milyon TL) Şampiyonlar Ligi gelirinden mahrum kalması demek.

Önümüzdeki sene de bu arenada boy göstermeyecek olan Cim Bom, böylece peş peşe iki sene Şampiyonlar Ligi’nin dışında kalacak.

Rakiplere mesaj gönderecek

Ekonomik etkilerinin dışında, Türkiye Kupası’nı kazanmanın psikolojik katkıları da olacak. Galatasaray, tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirmesine rağmen sezonu kupayla kapatarak ezeli rakiplerine bir anlamda, “En formsuz halimde bile sezonu boş geçmem” mesajı gönderecek. Ayrıca ligde yaşanan büyük hüsran da biraz olsun telafi edilecek.


İşte Fenerbahçe - Galatasaray maçının muhtemel 11'leri



Haberin Devamı
YORUM YAZ