MENÜ

Statlar sınıfta kaldı!

Fransa, sağanak yağışa teslim oldu, Almanya-Slovakya maçının oynanacağı Lille Metropole Stadı kullanılamaz hale geldi. İki takımın stat idmanları iptal edilirken, çim değiştirme çalışmalarının yarına kadar yetişmeme ihtimali var.

Statlar sınıfta kaldı!

Euro 2016’nın organizatörü Fransa, stat konusunda sorun yaşamaya devam ediyor. Ülkede devam eden sağanak yağışlara dayanamayan Lille Metropole Stadı, tıpkı saha önce Marsilya Velodrome’da yaşandığı gibi maç oynanamaz hale geldi, ikinci tur maçları öncesi çim değiştirme çalışmaları başlatıldı.

Yarın Almanya-Slovakya maçına ev sahipliği yapacak olan Lille Metropole Stadyumu’nda Hollanda’dan gelen özel bir çim ekibi gece gündüz çalışma sürdürüyor. Statlardaki drenaj sisteminin istenilen düzeyde olmadığını UEFA da açıklarken, bu kadar kısa süre içinde işlerin yetişmeme, maçların da başka bir stada alınma riski buluyor.

Stat idmanları iptal edildi

UEFA’nın sıkı takipte olduğu stadyumlarda bu kadar üst düzey çalışmaya rağmen Almanya ve Slovakya’nın yarın oynayacakları maç öncesi idmanına stadyumda çıkamayacağı belirtildi.

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw ise konuyla ilgili açıklamasında, “Karşılaşmanın son antrenmanını Lille’de değil, kamp yaptığımız yerde gerçekleştireceğiz. Bu bir dezavantaj mı değil, ama önemli olan maç günü zeminin nasıl olacağı” dedi. Euro 2016 Direktörü Marin Kallen ise, Fransa’daki bazı stadyumların zeminlerinin durumundan çok rahatsız olduklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ