MENÜ

Robben'in parası Nani'den!

Beşiktaş'ın sıcak temas kurduğu yıldız oyuncu için sürpriz şekilde devreye giren Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldız için kaynağı hazır; Nani.

Robben'in parası Nani'den!

Beşiktaş'ın sıcak temas kurduğu yıldız oyuncu için sürpriz şekilde devreye giren Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldız için kaynağı hazır; Nani.

8 milyon Euro'ya serbest kalacak oyuncu eğer 1 Temmuz'a kadar bir kulüple anlaşamazsa ipler Fenerbahçe'nin eline geçecek, rakam yükselecek.

Bitmiyor... Fransa 2016'da harikalar yaratan Portekizli oyuncunun satışı sonrasında kulübün bütçesi 4.3 milyon Euro daha rahatlayacak.

Beşiktaş’ın yarış bitmeden temas kurup yeni sezon kadrosuna katmayı çok istediği Robben için devreye giren Süper Lig’in bir başka devi Fenerbahçe, hızlı adımlarla transferde öne geçmeye çalışıyor. Kaçan şampiyonluk sebebiyle üzdüğü taraftarının gönlünü dünyaca ünlü bir yıldızla almak ve yıldız transfer geleneğini devam ettirmek isteyen Sarı-Lacivertliler, Hollandalı futbolcunun bütçesini de oluşturdu. Bu noktada özellikle Nani’nin satışı başrol oynayacak.

Çok rahatlatacak

Mukavelesinde ‘8 milyon Euro’ya serbest kalır’ maddesi bulunan Nani’yi isteyenler arasında İtalya, İspanya ve İngiltere’nin devleri var. Bu satıştan kasaya girecek 26 milyon TL’lik bonservis bedelinin yanı sıra Fenerbahçe’nin ödeme bütçesi de 4.3 milyon Euro (Yaklaşık 14 milyon TL) rahatlamış olacak.

Euro 2016’da harikalar yaratan Nani’nin halen bir kulübe ‘evet’ dememiş olması ise Sarı-Lacivertliler’in ekmeğine yağ sürüyor. Çünkü yine sözleşme gereği serbest kalma maddesi 1 Temmuz itibariyle geçerliliğini yitiriyor. Bu durumda Nani’nin satışı için bedeli Fenerbahçe belirleyecek ve 8 milyon Euro’luk rakamın daha da yükselme ihtimali olacak.

2 sezon daha Avrupa

Fenerbahçe, 1 Temmuz öncesi ya da sonrası Nani’den gelecek olan parayı Robben transferine ayıracak. 1 yıl daha mukavelesi olan Hollandalı için, kulübü Bayern’in astronomik bir ücret talep etmesi beklenmiyor. Aynı şekilde şu an 7.5 milyon Euro kazanan 32 yaşındaki yıldızın da yeni bir kulübe giderken ücretinde hatırı sayılır indirimler yapması bekleniyor. Çin ve Arap kulüplerinden gelen teklifleri henüz düşünmeyen ve en az 2 sezon Avrupa’da forma giymek isteyen Robben için Sarı-Lacivertliler her açıdan çok kararlı.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ