MENÜ

Aziz Yıldırım'dan flaş karar! Van Persie...

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie'nin takımda kalmasında Başkan Aziz Yıldırım'ın önemli rol oynadığı ortaya çıktı.

Aziz Yıldırım'dan flaş karar! Van Persie...

Fenerbahçe’nin patronu Aziz Yıldırım, Van Persie’nin gitmesi için belirledikleri şartlarda kesinlikle geri adım atmadı. Yıldırım, yönetici arkadaşları ile yaptığı toplantıda da “Geçen sezon yaşadığı sıkıntılara rağmen 22 gol kaydetti. Şimdi daha hazır. Bu rakamı çok rahat geçer” diyerek transfere çok da sıcak bakmadığını gösterdi.

Fenerbahçe Yönetimi, gelecek sezon sarı-lacivertli formayı giymek istemeyen ve ayrılma planları yapan Robin van Persie’yi şimdilik durdurmayı başardı.

Forvetlerde seferberlik

Hollandalı futbolcu uzun süredir kendisine takım arıyordu. Son olarak Stoke City, Fenerbahçe’ye kiralık teklifini sunmuştu. Yönetim de futbolcunun ayrılık kararını gözönünde tutarak istedikleri şartların sağlanması durumunda anlaşmaya “tamam” demişti. Ancak İngiliz ekibi, sarı-lacivertli ekibin kiralama bedelini karşılayamadı. Ayrıca “Devre arası Çin’den teklif gelmesi durumunda satılır” maddesine de sıcak bakmadı.

Başkan Aziz Yıldırım kesinlikle taleplerinde esneme olmayacağını ifade edince transfer son anda gerçekleşmedi. Yaşanan bu süreç sonrası yönetim kendi içinde Van Persie’nin durumunu bir kez daha değerlendirmeye aldı.

Başkan Yıldırım bu toplantıda Van Persie’nin ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu vurguladı. Yıldırım, İngiltere’de yaşadığı sakatlık ve Pereira ile yaşadığı problemlere rağmen Hollandalı futbolcunun ilk yılındaki performansına dikkat çekti ve “Geçen sezon onca sıkıntıya rağmen 22 gol kaydetti. Şimdi daha hazır. Bu rakamı çok rahat geçer” diyerek Van Persie’nin çok daha önemli gol sayılarına ulaşabileceğinin altını çizdi.

Feghouli: Fener’e başarılar

Kim gelecek?

Ayrıca yönetim içinde Van Persie’nin gitmesi durumunda yerini dolduracak kaliteli bir ismin bulunmasının zor olacağı tespiti de yapıldı. Bulunsa bile maliyetinin yüksek olacağı ifade edildi.

Van Persie’nin temsilcisi ile yapılan görüşmede Başkan ve yönetimin futbolcuya geçen sezon verdiği destek de hatırlatıldı. Pereira ile yaşanan krizlerde kendisine hep arka çıkıldığı belirtildi ama yeni sezonda teknik direktörünün kurallarına uyması gerektiği kaydedildi.

Volkan Şen: Bu da fazla

Başkan Yıldırım, geçen sezon yaşanan krizlerde Van Persie ile birçok kez özel olarak görüşmüş, destek ve moral vermişti. Sarı-lacivertli yöneticiler daha önce hiçbir futbolcuya olmadığı kadar Yıldırım’ın Hollandalı yıldıza zaman ayırdığını söylediler.

Durumu iyi

Son oynanan hazırlık maçında ikinci yarıda oyuna dahil olan ve sakatlanıp çıkan Hollandalı futbolcunun durumunun çok ciddi olmadığı ve tedavisine başlandığı ifade edildi.

Kaynak: Milliyet

İşte Dirk Kuyt’ın altın 11’i

Haberin Devamı
YORUM YAZ