MENÜ

Konyaspor ve Osmanlıspor'un rakiplerini tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcilerimiz Konyaspor ve Osmanlıspor'un da rakipleri belli oldu.

Konyaspor ve Osmanlıspor'un rakiplerini tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcilerimiz Konyaspor ve Osmanlıspor'un da rakipleri belli oldu.

H Grubu'nda Shakhtar Donetsk, Braga ve Gent ile karşılaşacak olan Konyaspor, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Konyaspor'un rakiplerini tanıyalım

SHAKHTAR DONETSK

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Mircea Lucescu ile yollarını ayıran Shakhtar Donetsk, gruplara kalmadan önceki Play-Off maçında yine bir diğer temsilcimiz Başakşehir'i 2-1 ve 2-0'lık skorlarla saf dışı bırakmıştı.

Ukrayna'da yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle maçlarını Donetsk'te değil, Lviv'de oynayan Shakhtar geçtiğimiz yıl kendi ligini şampiyon Dinamo Kiev'in 7 puan gerisinde 2. sırada tamamlamıştı.

Mircea Lucescu'nun görevden ayrılmasının ardından takımın başına geçtiğimiz yıl Braga'yı çalıştıran Paulo Fonseca getirildi.

Shakhtar Donetsk'in güncel kadro değeri ise 123 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

BRAGA

Braga da Shakhtar gibi son yıllarda Türk takımlarıyla eşleşen ekiplerden biri. Geçtiğimiz yıl Avrupa Ligi 3. Tur maçında Fenerbahçe'yle karşılaşan Portekiz ekibi, tartışılan hakem kararlarıyla temsilcimizi elemişti.

Bu sezon başında Jose Peseiro'yu takımın başına getiren Braga, bu sezon 2 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik elde etti.

Portekiz maçlarını 30 bin kişilik Municipal Stadı'nda oynarken güncel kadro değeri olarak ise 63 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

GENT

Belçika'da yıllardır istikrarlı çizgisini koruyan Gent, normal sezonu 60 puanla ikinci sırada tamamlamayı başardı. Play-Off'larda ise beklentilerin uzağında kalıp Avrupa Ligi'ne kaldılar.

Maçlarını 20 bin kişilk Ghelamco Arena'da oynayan Gent'i Hein Vanhaezebrouck çalıştırıyor.

Gent'in güncel kadro değeri 52.5 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.


UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Konyaspor ve Osmanlıspor'un rakipleri belli oldu!

Osmanlıspor'un rakiplerini tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda mücadele edecek olan Osmanlıspor ise Villerreal, Steaua Bükreş ve Zürih ile eşleşti.

VİLLARREAL

UEFA Avrupa Ligi'ne Şampiyonlar Ligi, Play-Off'un da Monaco'ya elenerek katılan Villarreal, geçtiğimiz sezon La Liga'yı 4. bitirmeyi başarmıştı.

Fran Escriba'nın çalıştırdığı ve bir dönem Bursaspor'da forma giyen Bakambu'nun da forma giydiği İspanyol ekibi maçlarını 25 bin kişilik El Madrigal Stadı'nda oynuyor.

Villarreal'in güncel kadro değeri ise 164 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.


Ajax - Manchester United maç sonucu: 0-2


STEAUA BÜKREŞ

Şampiyonlar Ligi Play-Off'unda Manchester City karşısında adeta hezimete uğrayan Rumen ekibi Steaua Bükreş, Avrupa Ligi eleme turunda ise Çek takımı Sparta Prag'ı 2-0 ve 1-1'lik skorlarla saf dışı bırakmayı başardı.

Laurentiu Reghecampf'ın çalıştırdığı Steaua maçlarını 28 bin kişilik Ghencea Stadı'nda oynuyor.

Steaua Bükreş'in güncel kadro değerinin 24.8 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.


FC ZÜRİH

İsviçre 2. Ligi'ne bu sezon hızlı bir giriş yapan Zürih, 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik elde etti. Sadece 1 gol yediler.

Geçtiğimiz sezon İsviçre Süper Ligi'ni sonuncu sırada tamamlayan Zürih, İsviçre Kupası'nı müzesine götürdüğü için bu turnuvada yer almaya hak kazandı.

Maçlarını 26.500 kişilik Letzigrund Stadı'nda oynayan İsviçre ekibini Ulrich Forte çalıştırıyor. Zürih'in güncel kadro değeri ise 17 milyon Euro civarında olduğu tahmin ediliyor.


Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım

Haberin Devamı
YORUM YAZ