MENÜ

Oğuzhan'dan Şenol Güneş'e özel istek!

Beşiktaş’ın genç yeteneği 10 numara pozisyonunda istediği etkinliği sahaya yansıtamadığının altını çizerken, geçen sezonki gibi 8 numara oynamak istediği öğrenildi. Oğuzhan’a hak veren Güneş’in, milli oyuncuyu merkeze kaydırıp, forvet arkasına Talisca’yı monte edeceği belirlendi.

Oğuzhan'dan Şenol Güneş'e özel istek!

Beşiktaş’ın son şampiyonluğunda çok büyük paya sahip olan Oğuzhan Özyakup, Galatasaray derbisinin ardından yeniden eski yerine dönmeye hazırlanıyor.

Jose Sosa’nın ayrılmasından sonra forvet arkasında görev yapmaya başlayan ancak 10 numara pozisyonunda zorlanan siyah-beyazlı futbolcunun, teknik heyetle gerçekleştirdiği görüşmede geçen sezonki gibi 8 numarada daha verimli olabileceğini dile getirdiği belirlendi.

Geriden gelerek hücumda daha pozitif işler yapabileceğini Şenol Güneş’e ileten Oğuzhan’ın, savunmanın önünden topu aldıktan sonra paslaşarak rakip kaleye gitmek istediğini söylediği bildirildi.

Demba Ba: Beşiktaş yerimizi doldurmuş!

Teknik heyetin, Benfica ve Galatasaray gibi zorluk derecesi yüksek maçlarda 10 numara oynadığı için verimli olamayan Oğuzhan’ın bu tespitine hak verdiği belirlendi. Şenol Güneş’in, Oğuzhan’ı yeniden merkezde görevlendirip, Talisca’yı 10 numarada kullanmayı planladığı vurgulandı.

Hem Oğuzhan’dan yüksek verim almak hem de Talisca’yı artık 11’e monte etmek isteyen Güneş bundan sonra bu oyuncuları birlikte sahaya sürecek. Geçen seneki Atiba-Oğuzhan-Sosa üçgenine bu sezon Tolgay, Gökhan İnler ve Talisca’yı ekleyen siyah-beyazlı hoca, Brezilyalı yıldızı forvet arkasında görevlendirecek.

Bu arada Şenol Güneş, Çaykur Rizespor maçından sonra girilecek milli arada kafasındaki 11’i de şekillendirmeye çalışacak. Deneyimli teknik adam; Talisca, Tolgay, Atiba ve Gökhan İnler’in milli takıma gitmeyecek olmaları nedeniyle özellikle orta sahada çeşitli denemeler yapabilecek.

3 soruda Şenol Güneş'in tercihleri!

‘Basit hatalar bize yakışmadı’

Beşiktaşlı oyuncuların derbinin ardından Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından uyarıldığı belirlendi. İlk yarıdaki basit hataların ve yenilen erken golün tüm planlarını bozduğunu dile getiren deneyimli hocanın, “İkinci yarı bize yakışan futbolu oynadınız. Geriden gelerek maça ortak olmak kolay değil. Ama ilk yarıdaki hatalar da bize hiç yakışmadı. Bu hataları bir daha tekrarlamamamız lazım. Eksik yanlarımızı çok çalışarak kapatmamız gerekiyor. Önümüzde Dinamo Kiev maçı var. Galatasaray derbisini unutun” diye konuştuğu aktarıldı.

Q7’ye eleştiri

Derbiyi tam kadro halinde izleyen Beşiktaşlı yöneticiler sonuçtan memnun kalmazken, ilk yarıdaki futboldan ders alınması gerektiği düşüncesinde birleşti. Teknik Direktör Şenol Güneş’in kadro tercihini tartışmayan fakat Talisca’nın ilk 11’de olması gerektiğini savunan yöneticiler, yenilen erken gol nedeniyle düşünülen futbolun sahaya yansımadığını dile getirdi. Beşiktaşlı yöneticiler derbinin son saniyelerinde Quaresma’nın, müsait pozisyondaki Aboubakar’a pas vermek yerine çaprazdan kaleye şut çekmesinin maçın en ciddi hatası olduğunu da ifade etti.

Son 9 maçta hiç asist yapamadı

Oğuzhan forma giydiği son 9 resmi maçta hiç asist yapamadı. Bu sezon Beşiktaş formasıyla 6 maça çıkan genç oyuncu takım arkadaşlarını golle buluşturamazken, 2 kez ağları salladı. EURO 2016’da A Milli Takım forması giyen Oğuzhan 3 maçta da gol ve asist katkısı yapamamıştı.

Kaynak: Skorer

Şenol Güneş'ten uyarı

Haberin Devamı
YORUM YAZ