MENÜ

Şikede Kumpas iddianamesi kabul edildi

Son dakika gelişmesi... 'Futbolda Şikede Kumpas' iddianamesi 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkemenin kararı tarihi bir tesadüfü de ortaya çıkardı.

Şikede Kumpas iddianamesi kabul edildi

Fenerbahçe başta olmak üzere Türk futboluna kurulan kumpas davasıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Futbolda şike soruşturması iddianamesi geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından 434 sayfa olarak hazırlanmış ve 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. İddianamade, FETÖ/PDY yapılanmasının başındaki isim olan Fetullah Gülen, 1 numaralı şüpheli olarak yer almıştı.

Yıldırım, Mosturoğlu, Adalı

23. Ağır Ceza Mahkemesi, yaptığı incelemenin ardından iddianameyi kabul etti. İddianamede, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe asbaşkanlarından Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş'ın eski ikinci başkanı Serdal Adalı, teknik direktör Rıza Çalımbay, teknik direktör Yılmaz Vural ile Emanuel Emenike ve Gökçek Vederson'un da aralarında yer aldığı 76 kişi ise mağdur-müşteki konumunda.

Fenerbahçe'den "Kumpas" açıklaması

Yine 9 Aralık yine cuma

Mahkemenin bu kararı tarihi bir tesadüfü de ortaya çıkardı. Zira, Fenerbahçe ve Türk futboluna kurulan kumpasın tarihi dönüm noktalarından biri 9 Aralık 2011 Cuma günü yaşanmıştı. O tarihte, halen firari olarak aranan özel cumhuriyet eski savcılarından Mehmet Berk'in hazırladığı 'sözde' iddianame, 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Feyenoord maçında dikkati çeken görüntü

İlk duruşma 14 Şubat'taydı

İddianamenin kabul edilmesinin ardından başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere Türk futbolunun birçok ismi 'sözde' iddianameye göre yargılanmaya başlamış, davanın ilk duruşması da 14 Şubat 2012 günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülmüştü. FETÖ/PDY yapılanması deşifre olduktan sonra 'sözde' yargılama yok hükmünde sayılmış ve hüküm giyenler yeniden yargılanmıştı.

Beraat etmişlerdi

Yeniden yargılama neticesinde Aziz Yıldırım davada sanık olarak yargılanan isimler aklanmış ve dava dosyası yargıtaya gitmişti.

UEFA Avrupa Ligi'nde rakipler belli oldu!

Haberin Devamı
YORUM YAZ