MENÜ

Anthony Joshua - Wladimir Klitschko maçını kim kazandı!

Ağırsıkletin iki önemli ismi Anthony Joshua ve Wladimir Klitschko'nun maçı merakla bekleniyordu. Yüzyılın boks maçı olarak nitelendirilen Anthony Joshua - Wladimir Klitschko maçıni kim kazandı sorusu merak ediliyor. İşte Anthony Joshua - Wladimir Klitschko maçına dair detaylar...

Anthony Joshua - Wladimir Klitschko maçını kim kazandı!

Büyük Britanyalı boksör Anthony Joshua, Ukraynalı Wladimir Klitschko’yu nakavtla yenerek Dünya Boks Birliği (WBA) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) ağır sıklet kemerlerini aldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda yaklaşık 90 bin kişinin izlediği ağır sıklet unvan maçında, kariyerinde tamamı nakavtla olmak üzere 18 galibiyet elde eden 27 yaşındaki Joshua ile 64 galibiyet, 4 mağlubiyeti bulunan 41 yaşındaki Klitschko karşılaştı.

Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ağır sıklet şampiyonu Joshua, karşılaşmanın 11. raundunda rakibini nakavtla yenerek WBA ve IBO kemerlerinin de sahibi oldu.
Böylece Joshua, kariyerinde çıktığı 19. maçı da nakavtla kazanmayı başardı.

27 yaşındaki Anthony Joshua, 19. maçını da nakavtla kazanırken, Klitschko üst üste 2. kez yenildi. 2 sporcu da 15’er milyon doların sahibi oldu


Anthony Joshua - Wladimir Klitschko maçı nefes kesti!

Anthony Joshua - Wladimir Klitschko maçını kim kazandı


Anthony Joshua kimdir?


Anthony Oluwafemi Olaseni Joshua, (d. 15 Ekim 1989), Şu anki IBF Uluslararası ağır sıklet şampiyonu olan ve ağır sıklette yarışan bir İngiliz profesyonel boksör. Joshua, Nijeryalı anne ve Nijeryalı ve İrlanda asıllı bir İngiliz baba'dan olarak Watford'da doğdu. Kings Langley Ortaokulu'nda okula gitti .Paul Hudak ile yaptigi son maçı kazandı.

2011 Yılı ''Dünya Amatör Boks Şampiyonu''dur.
2012 Yılı ''Olimpiyat Şampiyonu'' dur
2016 Yılı "Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu"dur.

Vladimir Kliçko kimdir?


Vladimir Vladimiroviç Kliçko, WBA, IBF, WBO, The Ring ve IBO Dünya Ağır sıklet Boks Şampiyonu Ukraynalı boksör. WBC eski kemer sahibi Vitali Kliçko kardeşidir.

Ağır sıklet boks şampiyonalarının 1 numaralı ismi olan Vladimir Kliçko, en uzun süre ağır sıklet boks şampiyonu unvanı olan boksörler sıralmasında 2. sıradadır.

4 majör kemerden üçünün (WBA, IBF, WBO) ağır sıklet kemer sahibi olan Ukraynalı boksör Vladimir Kliçko, aynı zamanda 2 minör The Ring, IBO ile birlikte toplam 5 ağır siklet boks şampiyonluğu bulunmakta. Vladimir Kliçko Transnational Boxing Rankings Board (TBRB) ve International Boxing Association (IBA) tarafından şampiyon kabul edilir.

Vladimir Kliçko'nun Boyu 1.98 metredir ve Rusça, Ukraynaca, İngilizce ve Almanca bilmektedir. En son müsabakasını 28 Kasım 2015'te İngiliz Tyson Fury'e karşı yapmış ve 12 Round sonunda hakemler tarafından mağlup ilan edilerek 11 sene aradan sonra ilk defa kaybetmiş ve 5 kemerinin rakibi Tyson Fury'e gitmesine engel olamamıştır.


Haberin Devamı
YORUM YAZ