MENÜ

Balıkesirli Elifnaz hedef büyüttü

10 yaş kızlarda birinci olan Balıkesirli Elifnaz Akat, yeni hedefini Avrupa ve dünya şampiyonluğu olarak belirledi.

Balıkesirli Elifnaz hedef büyüttü

Antalya'da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası'nda 10 yaş kızlarda birinci olan Balıkesirli Elifnaz Akat, yeni hedefini Avrupa ve dünya şampiyonluğu olarak belirledi.

Daha önce 7, 8 ve 9 yaşta ilk 10'a girip, milli takım havuzunda yer alan, 2015'de Hırvatistan'ın Porec kentinde yapılan Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda 8 yaş altı kızlar kategorisinde Avrupa 5'incisi olan Elifnaz bu kez 10 yaşta güçlü rakiplerini geride bırakıp, Türkiye şampiyonu olma başarısı gösterdi. Altıeylül Belediyespor'un sporcusu olan Elifnaz'ı ilk kutlayan isim, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu oldu.

Antrenörü Nizamettin Güngör ve Satranç İl Temsilcisi Erdem Özgören ile birlikte Başkan Zekai Kafaoğlu'nu ziyaret eden Elifnaz, "Türkiye Şampiyonu olmayı çok istiyordum ve bunu başardım. Şimdi yine yaş grubumda Avrupa ve dünya şampiyonu olmak için çalışacağım dedi.

Milli takım sporcusu Elifnaz'ı kutlayarak başarılarının devamını dileyen ve yarım altın takan Başkan Kafaoğlu, "Türkiye şampiyonu olmak kolay değil. Elifnaz'ın iki yıldan bu yana yanındayız, destekçisiyiz ve bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Çıtayı daha da yükselteceğine inanıyorum" diye konuştu.

Coşkun YAMAN - DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ