MENÜ

Fenerbahçelilerin tercihi Ertuğrul Taşkıran

Fanatik.com.tr okurlarına yönelttiğimiz "Volkan'ın yokluğunda kaleyi kim korumalı?" anketinin sonuçlarına göre; oyların yüzde 68'ini toplayan Ertuğrul Taşkıran, Fenerbahçe taraftarının kaledeki 1 numaralı alternatifi olduğunu gösterdi. Buna karşın Dick Advocaat, Gaziantepspor karşısında kaleyi Fabiano'ya verdi.

Fenerbahçelilerin tercihi Ertuğrul Taşkıran

Ligde ve Avrupa'da ardı ardına yaşadığı kayıplarla hedeflerinden uzaklaşan Fenerbahçe'de, kaptan Volkan Demirel'in de sakatlanması, üzüntülere adeta tuz biber ekti. Tecrübeli file bekçisinin 1,5 - 2 ay sahalardan uzak kalması beklenirken, gözler; eldivenleri devralması muhtemel iki isim Fabiano ve Ertuğrul'a çevrildi.

Geçtiğimiz sezon Porto'dan kiralık olarak transfer edilen ve bu sezon yeniden kiralanan Fabiano, Advocaat'ın ilk tericihi olarak görülüyor. Brezilyalı file bekçisi, geride kalan süre içerisinde Fenerbahçe formasıyla toplam 24 karşılaşmada görev aldı ve bu maçların 11'ini gol yemeden tamamlamasına karşın kalesinde 21 gol gördü. Pereira yönetiminde hem Avrupa Ligi maçları hem de Türkiye Kupası'nda kaleyi koruyan Fabiano, ligde 2 kez eldivenlerini giyebildi. Advocaat ise, Brezilyalı futbolcuya bu sezon yalnızca kupa maçlarında şans verdi.

Taraftar Ertuğrul'u istiyor

Her ne kadar Advocaat'ın tercihi Fabiano olsa da Fenerbahçe taraftarı kalede Ertuğrul Taşkıran'ı görmek istiyor. Fanatik.com.tr'de yapılan ve 21 binden fazla kişinin katıldığı ankette oyların yüzde 68'ini toplayarak takım arkadaşı Fabiano'ya ezici bir fark etan Ertuğrul, 10 yıldır Sarı Lacivertli camianın bünyesinde yer almasına karşın formayı yalnızca 5 karşılaşmada giyebildi. Bu durum 27 yaşındaki file bekçisi için bir handikap gibi görünse de, kiralık olarak gittiği Kayserispor, Samsunspor ve Sivassspor'da pek çok Süper lig maçına çıkmış olması ise Fabiano'ya oranla Türkiye tecrübesinin çok çok daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Ertuğrul Taşkıran Süper Lig'de 90 karşılaşmada forma giydi, kalesinde 131 gol görürken 21 mücadeleyi de gol yemeden tamamladı.

Fenerbahçelilerin tercihi Ertuğrul Taşkıran

Haberin Devamı
YORUM YAZ