MENÜ

Turkcell'li atletlerden 3 altın, 2 rekor geldi

Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizmi, Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda takım halinde üçüncü sırayı elde etti. Ay-yıldızlı sporcular 3’ü altın, 8 madalya kazanırken, iki Türkiye rekorunu da geliştirdi.

Turkcell'li atletlerden 3 altın, 2 rekor geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizmi, 22. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda boy gösterdi. Ay-yıldızlı sporcular, Sırbistan’ın başkent Belgrad’da gerçekleştirilen organizasyonda 3’ü altın olmak üzere toplam 8 madalya elde etti.

4x400 Erkeklerde gelenek devam etti

35 sporcu ile Kombank Arena’da temsil edilen Türkiye adına mücadele eden Batuhan Altıntaş, 400 metre erkeklerde üst üste ikinci kez Balkan Salon Atletizm Şampiyonası altın madalyasını kazanırken, 2009’dan bu yana şampiyonanın en iyi performansını da gösterdi.

3000 metre kadınlar yarışında 9.11.06’lık derece elde eden Tuğba Güvenç de şampiyonluk elde ederek kürsünün en üstüne çıktı. Bunun dışında Türkiye 4x400 metre erkek takımı da bir geleneği sürdürdü. Ay-yıldızlı atletler, üst üste 3. kez Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda mutlu sona ulaştı.

Son iki Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar gülle atmada altın madalya kazanan Emel Dereli, sezonun kendisi adına ilk yarışında bu kez gümüşte kalırken, 1500 metre erkeklerde Süleyman Bekmezci ve kadınlar sırıkla atlamada Türkiye rekorunu yineleyen Buse Arıkazan ise Balkan ikincisi oldu.

Mustafa Güneş ve Necati Er rekorlarını geliştirdi

Türkiye, 1500 metre kadınlarda Emine Hatun Tuna ve 60 metre erkeklerde de Yiğitcan Hekimoğlu ile podyumun üçüncü basamağına çıktı.

60 metre engelli erkekler mücadelesinde Mustafa Güneş 4. olarak podyumu son anda kaçırsa da 7.93’lük derece ile kendisine ait rekoru 0.04 saniye geliştirmiş oldu. Üç adım atlama erkekler mücadelesinde ise Necati Er, 15.96 ile kendisine ait olan gençler rekorunu 10 santimetre geliştirmiş oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ