MENÜ

Salonda Avrupa Atletizm Şampiyonası heyecanı başlıyor

Atletizmde 34. Avrupa Salon Şampiyonası, 3-5 Mart tarihlerinde Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılacak. Türkiye, şampiyona tarihinin en yüksek katılımını gerçekleştireceği organizasyonda, 4x400 metre bayrak yarışında ilk kez mücadele edecek

Salonda Avrupa Atletizm Şampiyonası heyecanı başlıyor

Atletizmde sezonun en önemli organizasyonlarından 34. Avrupa Salon Şampiyonası, 3-5 Mart tarihlerinde Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılacak.

Avrupa Atletizm Federasyonu (EA) tarafından 2 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 34’üncüsü organize edilecek şampiyonada branşının en iyi atletleri, madalya mücadelesi verecek.

Türkiye, tarihinin en yüksek katılımını gerçekleştireceği şampiyonada, 4x400 metre bayrak yarışında ilk kez mücadele edecek. Erkeklerde 9, kadınlarda 6 olmak üzere toplam 15 sporcu 5 branşta milli formayı giyecek. Türkiye, Çekya’nın başkenti Prag’da 2015 yılında düzenlenen 33. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’na, 6 erkek, 4 kadın olmak üzere toplam 10 atletle katılmış ve bir altın, bir gümüş madalya kazanmıştı.

Ali Kaya, erkekler 3 bin metredeki 7.38.42’lik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalyaya uzanırken, erkekler 1500 metrede Türkiye’yi temsil eden İlham Tanui Özbilen, 3.37.74’lük derecesiyle gümüş madalya almıştı.

Çintimar: "Çocukların form durumları gayet iyi"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya rekor sayıda sporcu ile katılacaklarını belirterek, "Avrupa Salon Şampiyonası’na bugüne kadarki en yüksek katılımı gerçekleştiriyoruz. Başarı olarak da tarihimizin en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Son zamanlarda yükselen grafiğimizi, burada da devam ettirmek istiyoruz." dedi.

İngiltere’de ağustos ayında yapılacak dünya şampiyonası öncesi önemli bir sınav vereceklerini ifade eden Çintimar, "Bu organizasyonda, 4x400 bayrak takımı ile ilk kez kota aldık ve ilk 5’e girmek istiyoruz. Son şampiyonada 2 madalya almıştık ancak şimdi çok daha farklı bir noktadayız. Hem kadınlarda hem erkeklerde madalya var. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünden aldığımız desteğin hakkını vermek için çalışıyoruz." diye konuştu.

Çintimar, takımdaki tek sıkıntının Yavuz Can’ın ayağındaki sakatlık olduğunu dile getirdi ve şampiyonada ellerinden gelen en iyi performansı göstereceklerini söyledi.

Milli takımda yer alan sporcular ve branşları şöyle:

Erkekler: Batuhan Altıntaş (400 metre ve 4x400 metre bayrak), Ramazan Özdemir (1500 ve 3 bin metre), Ali Kaya ile Aras Kaya (3 bin metre), Yavuz Can, Akın Özyürek, Mahsum Korkmaz, Mehmet Güzel ile Enis Ünsan (4x400 metre bayrak).

Kadınlar: Meryem Akdağ (1500 metre), Yasemin Can ile Emine Hatun Tuna (3 bin metre), Özlem Kaya ( 1500 ve 3 bin metre), Tuğba Güvenç (1500 ve 3 bin metre), Emel Dereli (gülle atma).

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ