MENÜ

İstanbul'da güreş heyecanı

Güreşte sezonun ilk önemli organizasyonu olan Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararası Güreş Turnuvası, 4-5 Mart tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

İstanbul'da güreş heyecanı

Türk güreşinde uluslararası organizasyon heyecanı hafta sonu grekoromen stilde İstanbul’da düzenlenecek Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararası Güreş Turnuvası ile başlayacak.

Türkiye Güreş Federasyonunun grekoromen stilden sorumlu asbaşkanı Zeki Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minderde sezonun ilk önemli organizasyonunun 4-5 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirileceğini söyledi. Organizasyondan bir hafta sonra da yine İstanbul’da serbest stildeki Yaşar Doğu Uluslararası Güreş Turnuvası’nın düzenleneceğini anımsatan Gül, teknik direktör Salih Bora yönetimindeki ekiple grekoromen stildeki farklı yaş gruplarındaki yetenekli sporcuların tespitinin yapıldığını ifade etti.

Milli takımın turnuva için ciddi bir hazırlık dönemi geçirdiğini anlatan Gül, "Turnuvaya farklı ülkelerden yaklaşık 400 sporcunun katılımını bekliyoruz. Sporcularımız artık organizasyonlara hazır. Sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz." dedi.

Türkiye’nin güreşte 52 yıl aradan sonra 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda 5 madalya kazandığını dile getiren Gül, şöyle konuştu:

"Bizim ulusal, Avrupa ve dünya ile olimpiyatlar olmak üzere kısa, orta ve uzun vadeli projelerimiz var. Olimpiyatlarda görev alabilecek çok üst düzeyde kabiliyetli sporcularımız mevcut. 2020 Tokyo Olimpiyatları’na kadar kendilerini daha da yenileyip, geliştireceklerdir. Bunlar çok özel sporcular olabilirler. Ancak bizim daha üst düzeyde olabilmemiz için bütçemiz artırılmalı. Dünyadaki güreşle ilgili ülkelerin bütçeleri araştırılsın. Bütçemiz diğer ülkelerle kıyaslanırsa yetersiz. Dünyadaki standartları uygulamalıyız. Türk güreşinin bütçesi yaklaşık 30 milyon lira. Bu bütçeyle şampiyon ya da şampiyonlar yetiştirmek çok zor. Turnuvalar öncesi kamplarımızı gezdim. İstanbul Sarıyer ve Ankara Elmadağ’daki kamp merkezleri Türk güreşi için çok önemli. Ancak ikisinin de tadilat ve yenilemeye ihtiyacı var."

Gül, teknik ekibin çalışmalarıyla sporcu bilgi bankasının oluşturulduğunu vurguladı. Sporcu havuzundan Avrupa ve dünya şampiyonası kadrolarının rahatlıkla oluşturulacağını anlatan Gül, "İyi bir altyapımız var. Yıl içinde önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ