MENÜ

Karşıyaka'da Uçar'ın sözleşmesi feshedildi

Spor Toto 2'nci Ligi Kırmızı Grup'ta mali sıkıntılar içinde play off yarışı veren Karşıyaka'da 13 Şubat'ta istifa eden teknik direktör Turgut Uçar'ın sözleşmesi, ancak bugün tek taraflı feshedildi.

Karşıyaka'da Uçar'ın sözleşmesi feshedildi

Takımda teknik direktörlük görevine getirilen Atilla Güneş'in yardımcısı olarak görev yapan antrenör Evren Nalbant'la da ipler Nalbant, sezon başında geçmiş alacakları için Başkan Mutlu Altuğ'un kestiği çeki tahsil edemeyince koptu. Karşıyaka'da 12 Şubat'taki Hatayspor yenilgisi sonrası istifasını açıklayan Turgut Uçar, sözleşmesini feshetmek için yönetimden çalıştığı dönemden yardımcılarıyla birlikte 20 bin TL maaş alacaklarını talep etti.

Turgut Uçar, yönetimle pazarlık esnasında alacakları konusunda 10 bin TL'ye kadar razı oldu. Teknik adam ve ekibine nakit ödeme yapmayıp senet teklif eden yönetim, tesislere noter çağırarak Uçar'ın antrenmana çıkmadığını belgeledi. Turgut Uçar ise rahatsız olduğu gerekçesiyle 2 haftalık rapor alıp Futbol Federasyonu'na gönderdi. Karşıyaka yönetimi, Uçar'ın sağlık raporunu tebligat kendilerine değil Federasyon'a gittiği gerekçesiyle geçerli saymayıp sözleşmeyi tek taraflı feshetti. Karşıyaka'da Başkan Altuğ, sezon başında Ulusal Kulüp Lisansı alınırken geçmiş yıllardan 37 bin TL alacağı bulunan antrenör Evren Nalbant'a 6 ay vadeli kişisel çekini verdi.

Yönetim, Nalbant'tan çekin tahsilat tarihi olan 28 Şubat Salı günü 2 gün daha süre istedi. Yönetim, dün de Nalbant'a alacağının haftaya çarşambaya kadar ödeneceğini bildirdi. Antrenör Nalbant, alacağı konusunda ısrarcı olunca ipler koptu.

Kulüpte Nalbant yerine Zafer Uysal, yardımcı antrenörlüğe getirildi. Sezon başında ilk iki maçı kazandıklarını, lisans alamama tehlikesi bulunan kulübün 3 puanının silinmemesi için alacakları için çeki kabul ettiğini söyleyen Evren Nalbant, "Yıllardır bekliyorum. Yönetime 2 gün süre verip bankaya gittim ama Mutlu Bey'in verdiği çek karşılıksız çıkınca yasal işleme koydum. Fazlasıyla fedakarlık yaptım" dedi.

TAKIMA PRKİM MORALİ

Karşıyaka yönetimi, peşinat taksidi ve prim alacakları konusunda sıkıntı yaşayan futbolculara, Aydınspor 1923 beraberliği ve Kırklarelispor galibiyetinin 2500'er TL tutarındaki primlerini dağıtarak moral aşılamaya çalıştı. Eski teknik direktör Turgut Uçar ve antrenör Evren Nalbant'la yolların ayrılması konusunda açıklama yapan Başkan Mutlu Altuğ, şöyle dedi:

"Turgut Uçar istifa ettiğini söylemişti ama bize bu yönde bir yazı gelmedi. Tesislere noter çağırıp feshi yaptık. Bu hafta Evren Nalbant'ın annesi, eski kulüp müdüremiz Berrin Hanım'a 100 bin TL civarında ödeme yaptım. Nalbant'a da en geç haftaya çarşambaya kadar beklemesini rica edip, öncelikle takıma prim dağıtacağımızı söyledim ama o parasını hemen almak konusunda ısrarcı oldu."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ