MENÜ

ERGO-MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları üçüncü ayağı başladı

ERGO-MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları’nın üçüncü ayak mücadelesi Marmaris’te başladı.

ERGO-MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları üçüncü ayağı başladı

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen yarışların üçüncü ayağına, Rusya ve Türkiye’den 30 yatla yaklaşık 250 kişi katıldı.

Yelkenli yatlar, sabah saatlerinde bağlı bulundukları marinadan çıkarak körfeze açıldı. Yarışçılar, start öncesi yatlarla antrenman turları attı.

Hakem heyeti, yarış için uygun rüzgarın çıkmasını uzun süre bekledi. Rüzgarın çıkmasının ardından, hakem heyeti yarışı başlatan telsiz anonsunu yaptı. Dubaların etrafından ilk önce dönerek birinci olmak için mücadele veren yatlar, körfezde renkli görüntüler oluşturdu. Kıyıdaki vatandaşlar, yelkenlileri ilgiyle izledi, fotoğraf çekti.

MIYC Yönetim Kurulu Üyesi Halit Kesgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk gün mücadelesinin koy içinde geçtiğini ve uzun süre rüzgar beklendiği için yarışın kısa tutulduğunu söyledi. Yarışın geç başlamasından dolayı akşam saatlerine kadar yelkencilerin mücadele ettiğini ifade eden Kesgin, "Bugün yelken için çok ideal bir gün değildi. Uzun süre rüzgar beklesek de yelkenciler yarışacak kadar rüzgarı buldu." dedi. Üçüncü ayak yarışları yarın sona erecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ