MENÜ

Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 14 sporcumuz yer alacak

İspanya’da 11-12 Mart’ta düzenlenecek kupada Türkiye 14 sporcuyla madalya arayacak.

Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 14 sporcumuz yer alacak

Atletizmde, Avrupa Atmalar Kış Kupası, 11-12 Mart’ta İspanya’da düzenlenecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Las Palmas’taki Gran Canaria adasında yapılacak şampiyonada, 14 milli sporcu mücadele edecek.

Türk Milli Takımı’nda, Romanya’da geçen yıl yapılan Avrupa Atmalar Kupası’nda, 23 yaş altında şampiyon olan Osman Can Özdeveci ile Özkan Baltacı, yine geçen yıl Polonya’da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası’nda bronz madalya elde eden Eda Tuğsuz ile 4. sırayı alan Emin Öncel yer alıyor. 2004 Atina Olimpiyatları’nın bronz madalyalı ismi Eşref Apak ile yıldızlarda dünya, gençlerde ise Avrupa ikinciliği bulunan Kıvılcım Kaya Salman da, takımdaki isimler arasında dikkati çekiyor.

Kıvılcım Kaya Salman, sezonun ilk milli müsabakası olan kupada 69 metrenin üzerinde atıp madalya almak istediğini belirtirken, Hüseyin Atıcı, "Bu yıl İstanbul Cup ve Seyfi Alanya’daki performansımı geliştirerek sezonun en iyi derecesini yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Eda Tuğsuz ise hedefinin, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip kişisel performansımın üstüne çıkmak olduğunu kaydederken, Berivan Şakır, Avrupa’nın en iyi sporcularının katılacağı yarışmaların, rekorlar ve baraj geçme mücadelesine sahne olacağını dile getirdi.

Osman Can Özdeveci, geçen sene olduğu gibi bu sene de altın madalya kazanmak istediğini vurguladı. Emin Öncel de sezonun ilk uluslararası müsabakasında hedefinin kürsüye çıkmak olduğunu ifade etti. Kupaya katılacak Milli Takım’da yer alan antrenör ve sporcular şöyle:

Antrenörler: Cemalettin Balcı, Fatih Avan, Teodoru Agachi, Tayfur Salman
Erkekler: Osman Can Özdeveci ve Hüseyin Atıcı (gülle), Emin Öncel (cirit), Yusuf Yalçınkaya (disk), Tolgahan Yavuz, Eşref Apak ve Özkan Baltacı (çekiç).
Kadınlar: Eda Tuğsuz ve Berivan Şakır (cirit), Sare Bostancı (gülle), Şengül Polat, Kıvılcım Kaya Salman ve Tuğçe Şahutoğlu, (çekiç), Nurten Mermer (disk).

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ