MENÜ

Mutlu Topçu'nun Osmanlıspor deplasmanında hedefi 3 puan

Bursaspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda Osmanlıspor ile yapacakları maçta 3 puanı hedeflediklerini söyledi.

Mutlu Topçu'nun Osmanlıspor deplasmanında hedefi 3 puan

Topçu, Özlüce Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman öncesi Osmanlıspor maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Takımda sakat ve cezalı oyuncuların bulunduğunu belirten Topçu, şunları söyledi:

"UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi en iyi şekilde temsil eden, her ne kadar son haftalarda başarısız sonuçlar alsalar da, çok ciddi bir takıma karşı mücadele vereceğiz. Oyunun seyrini her an değiştirebilecek oyunculara sahipler. Bir de çok iyi hocaları var. Olması gerektiği gibi istikrarlı gidiyorlar. Bizim için zor bir mücadele olacak ama biz de her zaman olduğu gibi en iyi mücadelemizi verip en iyi futbolumuzu ortaya koyup galip gelmek istiyoruz. Farklı mevkilerde birkaç oyuncu deniyoruz. En ideal 11’i bulup 3 puanla dönmeyi düşünüyoruz."

Osmanlıspor’un, Süper Lig’in dikine en iyi oyun anlayışına sahip takımlarından bir tanesi olduğuna dikkati çeken Topçu, "Ofansif anlamda etkili oyuncuları var. Ciddi anlamda şut da atıyorlar. Geride değil de ikinci bölgede oyunu kurmayı düşünüyoruz. Zaman zaman biz de atacağız onlar da atacak. Olabildiğince onların önlemini alıyoruz. Rakibin önemli özelliklerini de arkadaşlarla paylaştık." diye konuştu.

"11 hafta sonunda hedeflenen yere gitmemiz lazım"

Ligde geçen hafta Gaziantepspor’a karşı aldıkları 3 puanın önemine dikkati çeken Mutlu Topçu, şöyle devam etti:

"En sıkıntılı süreçte bir takımın başına gelebileceklerin hepsini yaşadık. Biz onların hepsini unuttuk. Hafta hafta düşündüğünüz zaman aldığımız 3 puan bizi şampiyon yapmaz. Moral motivasyon açısından daha ileri götürebilir bizi. Bizim de çok ihtiyacımız olan bir şeydi. Bu hafta antrenmanlara pozitif yansıdı. Biraz sakatlık konusunda dönüşler gecikti. Geri dönebilecek dediğimiz oyuncuların bir türlü dönmemesi nedeniyle ideal 11 anlamında arayış içerisine girdiğimi söyleyebilirim. Bazı oyuncuların formsuzluğu da bizi düşündürüyor. Suların durulması için 11 hafta sonunda hedeflenen yere gitmemiz lazım. Bizim sadece şu an Osmanlı maçına ihtiyacımız var. Onu aldığımız zaman farklı şeyler konuşabiliriz."

Futbolcularına, Bursaspor’a gelmenin bir ayrıcalık olduğunu söylediğini dile getiren Topçu, "Bütün oyuncularıma geldiğim zaman aynı uyarıyı yaptım. Bursaspor’a gelmek ayrıcalıktır ama burada kalmak, gelmekten daha zordur. 11 maçlık periyot var. Kalmaları için ellerinden geleni yapmaları lazım. Bu, genç değil her oyuncu için geçerli." şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ