MENÜ

Pınar Karşıyaka final four istiyor

FIBA Şampiyonlar Ligi’nin favorilerinden Beşiktaş Sompo Japan’ı son 16 turundaki iki maçı da kazanarak eleyen Pınar Karşıyaka, gözünü Final Four’a çevirdi. Yeşil-Kırmızılılar, hedefe ulaşmaları halinde organizasyonun ev sahipliğine de şimdiden talip olduklarını açıkladı.

Pınar Karşıyaka final four istiyor

FIBA’nın bu sezon ilk kez düzenlediği Şampiyonlar Ligi’nde coach Ufuk Sarıca yönetimindeki Beşiktaş Sompo Japan’ı son 16 turu ilk maçında evinde 75-70 yendikten sonra deplasmanda 18 sayı geriye düştüğü rövanşı da 90-83 kazanan Pınar Karşıyaka yeni rotasını çizdi. Yeşil- Kırmızılılar gözünü Final-Four’a çevirirken, bu hedefine de ulaşması durumunda organizasyonun ev sahipliği için de gerekli başvuruları yapma kararı aldı.

Yarım işi tamamlayacaklar

Bu yıl grup aşamasını geçip Play Off’ta son Europe Cup şampiyonu Fraport Skyliners, son 16’da ise Beşiktaş Sompo Japan’ı eleyen Karşıyaka’da Başkan Mutlu Altuğ, yeni hedeflerini Final Four’a kalıp bu organizasyona ev sahipliği yapmak olarak belirlediklerini söyledi. Altuğ, “2013’te şube başkanlığı yaptığım dönemde Eurochallenge Final Four’una ev sahipliği yapıp kupayı finalde tek sayıyla kaybetmiştik. Şimdi yine Final Four’a kalarak finallere ev sahipliği yapmak, yarım kalan işi tamamlayıp Avrupa’da kupa kazanmak istiyoruz. İstanbul’da bizi yalnız bırakmayan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’a da çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Rakip bugün belli oluyor

Pınar Karşıyaka’nın çeyrek finaldeki rakibi bugün saat 16.00’da belli olacak. Şampiyonlar Ligi’nde Fransa’dan Monaco ve Asvel, İtalya’dan Dinamo Sassari ve Karşıyaka’nın gruplarda da rakip olduğu Umana Reyer Venezia, İspanya Kanarya Adaları’ndan Iberostar Tenerife, Almanya’dan MHP Riesen ile temsilcilemizden Banvit, isimlerini son 8 takım arasına yazdırdı. Çeyrek final eşleşmeleri kura usulü belli olacak. Eşleşmede kuradan çıkan ilk takım, ilk maçı evinde, rövanşı deplasmanda oynayacak. İlk karşılaşmalar 21-22 Mart, rövanşlar ise 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak. Çeyrek finali geçen 4 takımın şampiyonluk için mücadele edeceği Final Four maçları ise 28-30 Nisan tarihleri arasında oynanacak.

Alkışlar Markovic’e

Pınar Karşıyaka’da bu sezon başında dümeni Ufuk Sarıca’dan devralan Boşnak Antrenör Nenad Markovic, hem daha düşük bütçeyle yola çıkan takımı lig ve Avrupa’da başarıya taşıdı hem de selefini elemenin gururunu yaşadı. Sezon başında yenilenmiş, daha az maliyetli kadro-teknik heyetle yola çıkan Pınar Karşıyaka, ligde play off hattına yerleşip Türkiye Kupası’nda yarı final oynadıktan sonra Avrupa’da da son 8’e kaldı. Markovic, “Beşiktaş’la duygusal bir eşleşme oldu. Üst üste 3 zorlu maç oynadık. Özellikle son maçta büyük bir geri dönüş ortaya koyduk. İstanbul’da bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Çeyrek final taraftarımıza armağan olsun” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ