MENÜ

KPSS sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulama ekranı

KPSS sonuçları açıklandı. ÖSYM KPSS 2017/2 tercih sonuçlarını açıkladı. ÖSYM KPSS tercih sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden duyurdu. KPSS sonuç duyurusu ve tüm detaylar haberimizde.

KPSS sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulama ekranı

KPSS sonuçlarında son dakika... KPSS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM, KPSS-2017/2 sonuçlarının açıklandığını resmi sayfası üzerinden duyurdu. Adaylar, ÖSYM'nin erişilebilir. İşte KPSS sonuç duyurusu ve detaylar. Toplam 2 bin 38 kadro için yapılan KPSS tercih sonuçları açıklandı. İşte ÖSYM'nin sonuç duyurusu;

KPSS-2017/2 : Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

KPSS SONUÇ SORGULA

KPSS-2017/2 Tercih Kılavuzunda yer alan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile 6 Aralık 2017 tarihinde saat 15:20'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilir.
Adaylara saygıyla duyurulur.

KPSS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

4.1 Bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

4.2 Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

4.3 Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz
konusu tercih iptal edilecektir.

4.4 Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

4.5 Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ