MENÜ

Yüzmede sakatlandı, okçulukta Avrupa şampiyonu oldu

Yüzerken sakatlanan ve bu sporu bırakarak okçuluğa geçen Erdal Meriç Dal, genç erkekler klasik yayda Avrupa şampiyonu olmayı başardı.

Yüzmede sakatlandı, okçulukta Avrupa şampiyonu oldu

Geçirdiği sakatlık sonrası yüzmeyi bırakarak okçuluğa başlayan milli sporcu Erdal Meriç Dal, Avrupa Salon Şampiyonası’nda genç erkekler klasik yayda birinciliğe ulaştı.

Fransa’nın Vittel kentinde 7-12 Mart’ta yapılan Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası’na katılan Erdal Meriç Dal, genç erkekler klasik yay kategorisinde finalde Fransız rakibi Thomas Chirault’u 7-1 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

İlk kez katıldığı şampiyonada birinciliğe ulaşan 17 yaşındaki sporcu, milli takıma organizasyondaki tek altın madalyasını kazandıran isim olmayı başardı.

Avrupa şampiyonu Erdal Meriç Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşındayken yüzmeye başladığını ve 7 yıl bu sporu yaptığını söyledi. Geçirdiği sakatlık sonrasında yüzmeyi bıraktığını anlatan Erdal Meriç Dal, okçulukla uğraşan komşusunun kızının vesilesiyle 2012’de bu spora başladığını kaydetti.

Genç sporcu, 3 yıl makaralı yay çalıştığını ve bu kategoride yarışmalara katıldığını vurgulayarak, "Makaralı yayda mercekten bakarken nişan almada zorlanıyordum. Antrenörüm ’Bu böyle olmaz.’ dedi ve beni klasik yaya geçirdi. Klasik yayda 5-6 ay sonra milli takıma girdim. 2015’te milli takımla iki müsabakaya katıldım. 2016’da ise milli takıma giremedim. 2017’de salon milli takımında yer aldım ve Fransa’da yapılan Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası’nda birinci oldum." dedi.

Hedefi olimpiyatlara katılmak

Erdal Meriç Dal, Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası öncesi kendisini iyi motive ettiğini dile getirdi.
Organizasyondan önce antrenmanlarda yüksek puanlara ulaştığını ifade eden milli sporcu, final atışları öncesinde çok heyecanlandığını kaydederek, "Rakibimin ülkesindeydim. Binden fazla Fransız seyirci vardı. Tabii ağabeylerim, ablalarım ve takım arkadaşlarım da beni yalnız bırakmadı. Yine de insan ister istemez heyecanlanıyor, ancak final atışları umduğumdan daha güzel geçti." şeklinde görüş belirtti.
Erdal Meriç Dal, çalışmalarını aynı şekilde sürdüreceğinin altını çizerek, "Olimpiyatlara katılarak kürsüde bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşı’nı dinletmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Ergin: "Beklediğimiz bir sonuçtu"

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, Erdal Meriç Dal’ın iki yıldır çalışmalarını dikkatle izledikleri bir sporcu olduğunu aktardı.

Ergin, Avrupa şampiyonası öncesinde Erdal’ın favoriler arasında gösterildiğini belirterek, sporcusunun çok iyi bir performans gösterdiğini söyledi.

Erdal’ın rakiplerine karşı cesur bir mücadele ortaya koyduğunu anlatan Ergin, şöyle konuştu:
"Bunun sonucunda da altın madalyayı ülkemize kazandırdı. Beklediğimiz bir sonuçtu. Gençlerde yakalamış olduğumuz ivmeyi sürdürüyoruz. Yeni bir sporcumuzu daha milli takımlara kazandırmış olduk. Bir sporcumuzun daha kariyerine madalya ekledik. Amacımız, Erdal’ı da dahil ederek 2020 Tokyo Olimpiyatları hazırlıklarımızı tüm hızıyla sürdürmek."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ