MENÜ

(ÖZET) Başakşehir - Karabükspor maç sonucu: 3-3

Süper Lig'in 25. hafta maçında şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir, kendi sahasında Karabükspor'la 3-3 berabere kaldı ve çok önemli 2 puan kaybetti.

(ÖZET) Başakşehir - Karabükspor maç sonucu: 3-3

Süper Lig'de 25. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir Kardemir Karabükspor ile Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya geldi.

8. dakikada Mossoro'nun ara pasında Adebayor çaprazdan ceza sahasına girdi ancak Togolu yıldızın şutu zayıftı ve top kaleci Ahmet Şahin'de kaldı.

16. dakikada Başakşehir 1-0 öne geçti. Sağ kanattan bindiren Caiçara'nın güzel ortasına arkalardan gelen ve harika bir kafa vuruşu yapan Doka, topu ağlara gönderdi.

Karabükspor, 28. dakikada Seleznov'ûn penaltıdan kaydettiği golle 1-1'lik beraberliği yakaladı.

32'de Başakşehir çok tehlikeli geldi. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Visca, yerden içeriye çıkardı. Bomboş olan Adebayor, topa vuramadı ancak arkadan Doka geldi. Doka'nın vuruşu da kötüydü ve meşin yuvarlak farklı derecede üstten auta gitti. Başakşehir çok önemli bir gol pozisyonunu harcadı.

37. dakikada ise bu kez Karabükspor ikinci gole çok yaklaştı. Sol kanatta üç kişi arasından geçen ve harika çalımlar atan Traore, pasını yerden Seleznov'a gönderdi. Ukraynalı forvetin şutunda top savunmaya çarptı ve kornere gitti.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

48. dakikada Karabükspor, Bliznichenko'nun golüyle 2-1 öne geçti.

Evgen Seleznyov'un pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Andrey Bliznichenko, zor da olsa vurdu ve golü atarak takımını 2-1 öne geçirdi.
2 dakika sonra ise 50. dakikada Başakşehir hemen cevap verdi.

Alparslan Erdem'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Edin Visca sol ayağıyla altıpas önünden yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı Ahmet Şahin'in sağından ağlarla buluşturmayı başardı.

59'da Başakşehir, Adebayor'un golüyle 3-2 öne geçti.

Visca'nın sağ kanattan kullandığı kornerde içeride Adebayor kafayı çok sert vurdu ve Ahmet Şahin'i avlayarak takımını 3-2 öne geçirdi.

77. dakikada Karabükspor, Paul Papp'ın golü ile maçta tekrar eşitliği yakaladı.

Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Abdou Traore'nin doğrudan kaleye gönderdiği şutunda Volkan Babacan'dan dönerken, seken top sol çaprazda Papp'ın önüne düştü. Papp da düzgün bir vuruşla boş köşeye topu ağlara gönderdi.

80'de Adebayor sağ çaprazdan hızlı geldi, pasını içeride boş olan Mustafa Pektemek'e çıkardı ancak Mustafa bu topa iyi vuramadı ve savunma pozisyonun tehlikesini uzaklaştırdı.

Hakem Özgür Yankaya maça 4 dakikalık uzatma eklerken, Başakşehir, son bölümde rakip kalede inanılmaz bir baskı kurdu ancak Karabükspor harika bir direniş gösterdi ve taraflar puanları paylaştı.

Bu skorun ardından Başakşehir 53 puana ulaşırken, Karabükspor ise puanını 34 yaptı.

İki takımın maç kadroları:

Başakşehir:

Volkan Babacan - Yalçın Ayhan - Junior Caiçara - Alexandu Epureanu - Alparslan Erdem - Doka Madureira - Edin Visca - Emre Belözoğlu - Mahmut Tekdemir - Marcio Mossoro - Emmanuel Adebayor

Yedekler:

Ufuk Ceylan - Ferhat Öztorun - Joseph Attamah - İrfan Can Kahveci - Mehmet Batdal - Mustafa Pektemek - Stefano Napoleoni

Karabükspor:

Ahmet Şahin - Barış Başdaş - Dany Nounkeu - Valerica Gaman - Paul Papp - Andrey Bliznichenko - Abdou Traore - Cristian Tanase - Andre Poko - Ceyhun Gülselam - Evgen Seleznyov

Yedekler:

Ercüment Kafkasyalı - Fatih Atik - İlhan Depe - Olafur Skulason - Serdar Deliktaş - Mustapha Yatabare - Ermin Zec




Başakşehir-Karabükspor maçı saat kaçta hangi kanalda?

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda bugün saat 16.00’da başlayacak mücadelede hakem Özgür Yankaya düdük çalacak. Karşılaşma beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Maçın canlı-grafikli anlatımı isi fanatik.com.tr'de olacak.

İki eksik

Turuncu-lacivertli takımda, fıtık ameliyatı olan Bekir İrtegün ile sakatlığı süren Egemen Korkmaz bu mücadelede forma giyemeyecek. Sakatlığı geçen Mehmet Batdal ise oynayabilecek duruma geldi.

Beş oyuncu ceza sınırında

Medipol Başakşehir’de, Kardemir Karabükspor karşılaşması öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Emre Belözoğlu, Marcio Mossoro, Uğur Uçar, Alexandru Epureanu ve Cengiz Ünder, yarın sarı kart görmeleri halinde, takımlarının 26. haftada deplasmanda Akhisar Belediyespor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ