MENÜ

2017 ALES başvuruları ne zaman sona erecek? 2017 ALES başvurusu nasıl yapılır?

Üniversite mezunları için büyük önem taşıyan 2017 ALES sınavı öğrenciler tarafından büyük merak konusu. 2017 ALES sınavına girecek olan mezunlar 2017 ALES sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? 2017 ALES başvurusu nasıl yapılır? 2017 ALES sınavı ne zaman? soruları mezunlar tarafından büyük merak konusu. 2017 ALES sınavına dair tüm detaylar haberimizde...

2017 ALES başvuruları ne zaman sona erecek? 2017 ALES başvurusu nasıl yapılır?

2017 ALES başvurusu ile yüksek lisans hayallerini gerçekleştirmek isteyen üniversite mezunları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden 2017 ALES başvurularını gerçekleştirebilir. ALES başvuruları için son güne gelindi. 2017 ALES başvuruları ne zaman sona ereceği ve 2017 ALES başvurularının nasıl yapılacağı konusu ALES başvurularına çok kısa bir süre konusu büyük merak konusu. ALES başvurularına dair tüm bilgileri haberimizin ara başlıklarında bulabilirsiniz.

2017 ALES başvuruları ne zaman sona erecek?

2017 ALES başvuruları ne zaman sona erecek sorusu büyük merak konusu. Üniversite mezunları için son gün 23 MART salı. O yüzden öğrenciler 2017 ALES başvuruları için son günlerde başvurular için acele etmesi gerekiyor.

2017 ALES başvurusu nasıl yapılır?

2017 ALES başvurusu ÖSYM'nin internet sitesinden online olarak veya ÖSYM başvuru merkezlerinden yapılabilir. ÖSYM resmi internet sitesinden 2017 ALES başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabını şu şekilde vermiştir:

Tıkla hemen sonucu öğren! 2017 ALES sonuçları

a) Kılavuz ile Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, 2017-ALES Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.
b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi
* ÖSYM Merkezi kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.
* ÖSYM Merkezi kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.
* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.
c) Başvuru Yapılacak Merkezler: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır.
d) Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

2017 ALES sınavı ne zaman?

207 ALES sınavı 7 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da yapılacak. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da 09.45'ten sonra kimse sınava alınmayacak. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat, 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ