MENÜ

Fatih Terim'den Burak Yılmaz açıklaması

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile milli futbolcular Olcay Şahan,İsmail Köybaşı ve Deniz Türüç, Finlandiya maçı öncesi basın toplantısında konuştu. Kritik mücadeleyi değerlendiren Terim, Burak Yılmaz ile ilgili çıkan haberlere de açıklık getirdi.

Fatih Terim'den Burak Yılmaz açıklaması

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile milli futbolcular Olcay Şahan,İsmail Köybaşı ve Deniz Türüç, Finlandiya maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

Milli Takım'a ilk kez seçilen Deniz Türüç hedefleri ile ilgili olarak sorulan soruya, " Bizim istediğimiz gibi Kayserispor'da bir çıkış yakaladık. Hedeflerim bir kerelik değil, Arda abi gibi, Selçuk abi gibi sürekli gelmek. cevabını verdi.

Trabzonspor'a transfer olan ve performansını her maç arttıran Olcay Şahan, " Transferim çok ani gelişti. Beni bilen biliyor. Beşiktaş'taki ile Trabzonspor'daki Olcay aynı." açıklamalarında bulundu.

İsmail Köybaşı ise Milli Takım'ın grup içerisindeki durumunu "İçinde bulunduğumuz durum, gayet iyi durumda. Önümüzdeki 2 maç, bu durumu daha iyi hale getirmek için fırsat.sözleriyle dile getirdi.


UEFA sıralamasında ilk 6 kesinleşti


Futbolcuların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Terim, yabancu kuralı, Finlandiya mücadelesi ve Burak Yılmaz ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Terim'in basın toplantısından satır başları;

"Finlandiya'nın belki 1 puanı var ama, Hırvatistan'a 1-0, İzlanda'ya 92 ve 96'da yediği gollerle 3-2 mağlup oldu. Organize şekilde defansı iyi bir şekild eyapabilen bir takımla oynayacağız. O yüzden çok dikkat etmeliyiz. Onları bizim kadar kaybı olmayabilir. 2 maçta alacağımız 6 puanın, bizi 2. sıraya taşıyacağını düşünüyoruz. Sonrasında ise final maçları olacak. Kazanıldığı ve kaybedildiğinde neler olabileceğini bilecek kadar bilinçli oyuncularımız. Yarınki maçta Antalya seyircisiyle birlikte ilk dakikadan itibaren arzulayan, isteyen bir Milli Takım bekliyorum. Biz 20 maçta 2 kez mağlup olan bir takım olduğumuz için, herhalde ondan herkes infial içinde oldu."

"Oyun düzeninde numaraların önemi yok, felsefe önemlidir. Ben tercihimi 90'larda yapmışım, yine hücum oynayacağız. Moldova maçında bazı oyunculara şans vereceğim. Kadro dışından da 2-3 isim var kafamda. Basının seyretmesi serbest olduğu zaman, aynı 11 ile oynamamamız lazım. Oyuncularımın arzu ve istekleri beni heyecanlandırıyor. Tekrar aynı havayı yakaladığımızı söyleyebilirim. Fiorentina'dan bana gelen mektubu sizlere okutmak isterdim. 'Siz bizim kahramanımızsınız' gibi bir cümle özellikle."

'Çok dost biriktirdim'

"Podolski'yi kendi kulübü dışında milli takım duyguları farklı oluyor. Bizdeki sıkıntı şu: Rakip, diğer takım oyuncusuna bağırıyor, başka bir yere gidiyorsun bizden niye kimse yok diyor. Milli takım olarak bir gün İstanbul'a döndüğümüzde kulüp taraftarlığının olmamasını diliyorum. Artık Milli Takım taraftarı oluşturduk. Benim sadece ismim değişik, Fatih Terim olarak. Benden orada çok var, daha kabiliyetlileri de var. Bizde çok yetenekli, benden daha kabiliyetli teknik direktör arkadaşlarımız var. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın istikrarsız olması tabii ki etkiliyor. Ama Avrupa'da mart ayına 3 takımla girdik. Beşiktaş Avrupa'da çok iyi gidiyor, inşallah sonuna kadar da gider. Keşke hep beraber devam edilse, herkes iyi olsa. Yalnız mıyım? Hayır. Yalnızlık Allah'a mahsus. Ailem var. Hiç de kendimi yalnız hissetmedim. Çok şükür, dost da biriktirdim."


3 büyüklerin yıldızlarından hangileri mevkidaşlarından daha uzun...


'Marka değerini arttırdık'

"Yabancı kuralının kaldırılmasını Federasyon'dan ben de istedim. Milli Takım'ın başında olmama rağmen. Biz bu konuyla ilgili çok büyük bir araştırma yaptık. Futbolumuzun marka değerini artırmak istedik. Bugün gelinen noktada, (yayın ihalesinin) bu kadar büyük rakama satılmasında yabancı serbestliğinin katkısı yok mudur! Bizim sistemimizde, 14 Türk oyuncu mecburi. Kadrolarda bu sene 3, seneye 4 oyuncu 15-21 yaş arasında olmak zorunda. Almanya'da yabancı serbest mi? Serbest. Dünya şampiyonu. İtalya, İspanya, Fransa, hepsi Avrupa şampiyonu. Biz bu kuralı açıklarken, 4 sene diye açıkladık. Öyle kurallar hemen uygulanıp, hemen kaldırılır mı!"

'Şimdi Enes orada'

"Ben yabancı kuralının Türk oyuncular için yapıldığına inanıyorum. Yabancı sınırı olunca yerli oyuncular 'burada aldığım parayı Avrupa'da alamam' diye gitmiyordu. Şimdi Enes orada, Emre Çolak orada. Porto ve Ajax, altyapıya önem veren, 'fabrika' olarak adlandırılan takımlar. Hepsini inceledim ben. Ağzımızın suları akarak Porto'nun ucuza alıp pahalıya sattığı oyuncuları konuşuyoruz. Portekiz'de yabancı oranı yüzde 50-60. Yabancı kuralı, altyapı için size mani değildir. Almayın yabancı. 28 Türk yapın. Öyle bir zorunluluk yok. Porto'da yüzde 39 yerli, yüzde 61 yabancı oynuyor. Ama yine de altyapıdan oyuncu çıkıyor. Barcelona'da İspanyol çıkmıyor mu, çıkıyor. 20-30 tane oyuncumuzu Avrupa'ya göndersek, milli takım zaten belli olur. Onlar da biraz bu yarışmanın içerisine olmalı."

'4 yabancı ile şampiyon oldum'

"Ben 4 yabancıyla Avrupa şampiyonu oldum, sınır olmasın diyorum. Başkaları 2018/19'dan sonra başka karar alabilir. Kaybeden buraları ya da başka yeri bahane edecekse zaten hiçbir kural geçerli değildir. Yönetimsel hataları herkes söylemeli. Üst yapıya mneö veriliyor mu ki alt yapıya verilsin. atırım yapmayacaksınız, sahanız belli değil, antrenörlerin eğitimi doğru değil... Bu şekilde altyapıdan oyuncu mu çıkar! Ben milli takımda başarısız olduğum hiçbir dönemde yabancı kuralı demedim, demem de."

'Burak oynamayı isteyen bir oyuncu'

"Burak Yılmaz, ameliyattan bir akşam önce sağlık heyetimize haber verdi. Bir iğne olsam, oynar mıyım düşüncesinde olmuştur. Burak oynamayı çok isteyen bir oyuncudur, ona keşke her gün maç olsa. Burak ile bu konuyu hiç konuşmadım."








Haberin Devamı
YORUM YAZ