MENÜ

Mercedes AMG Petronas sezonu Avustralya'da açıyor

2017 Formula 1 sezonu, bugün Avustralya Grand Prix’i antrenman turları ile resmen başlıyor.

Mercedes AMG Petronas sezonu  Avustralya'da açıyor

2017 yılı Formula 1 heyecanı Avustralya Melbourne Albert Park’ta bugün başlıyor. Toplam 58 turdan oluşan, 307.574 km’lik takvimin ilk yarışı, yine nefes kesen mücadelelere sahne olacak. Albert Park’ta geçen sene Nico Rosberg 1.48.15’lik derecesiyle yarışı ilk sırada tamamlarken takım arkadaşı Lewis Hamilton, podyumda ikinci basamağın sahibi olmuştu. 2015’teki yarışta ise Hamilton yarışı kazanmış, Rosberg ise ikinci olmuştu.

Bugün gerçekleşecek ilk antrenman turları ile başlayacak olan 2017 yılı Formula 1 heyecanı, sezonun son yarışı olan 26 Kasım‘da gerçekleştirilecek Abu Dhabi Grand Prix’ine kadar devam edecek. Geçtiğimiz yıl duble şampiyonluğu getiren Gümüş Ok aracını geliştirerek pistlerde yine fırtınalar estirmeyi hedefleyen Mercedes AMG Petronas, takvimde ki 21 yarışın hepsinde podyumun en büyük favorisi olarak yarışacak. Yenilenen ‘Gümüş Ok’un (Silver Arrow) direksiyonunda bu sezon Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas yarışacak.

Yeniliklerle bu sezonun büyük bir heyecana sahne olacağını belirten Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff “Yeni bir döneme girdik. Formula 1’de ilk kez araçların hızlanması için bir yenilik yapıldı. Sporumuzu olduğu yerden daha ileriye taşımak isteyen yeni bir yönetimimiz var. Yapılan yeni değişikliklerle, yeni nesil Formula 1 araçlarının tarihin en hızlısı olması amaçlanıyor. Bu daha önce hiç yapılmamış radikal bir değişiklik. Takımıza gelince Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas şu an iyi konumdalar. Saygılı ve dostane ilişkiler kurdular. Onlar da heyecanlı zamanlar yaşıyorlar çünkü yeni nesil araçlar gerçekten fiziksel anlamda onlar için de yeni bir mücadele kapısı açtı. Yapılan testler sonrasında her ikisi de bu büyük heyecanı iple çekiyorlar. Eski kurallarla son 3 yılda çok büyük başarılar elde ettik. Ama bu yeni kurallarla kimse henüz yarışmadı ve başarı elde etmedi. Bu sebeple yeni mücadele alanı takım için de iyi olacak” dedi.

Avustralya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

25 Mart 2017 Cumartesi;

  • 06:00- 07:00 3. Antrenman Turu
  • 09:00- 10:00 Sıralama Turları
26 Mart 2017 Pazar;
  • 08:00 Avustralya Grand Prix

Haberin Devamı
YORUM YAZ