MENÜ

Türkiye Milli takım puan durumu - Milli takım kaçıncı sırada?

2018 Dünya Kupası Elemelerin I Grubunda Türkiye sahasında Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etti. Eskişehir Yeni Stadyumu'nda oynanan mücadelede A Milli Takımıza kritik galibiyeti getiren gol Cenk Tosun'dan geldi. Bu sonucun ardından grupta 4. sıradaki Türkiye 14 puana yükselirken, lider Hırvatistan 16 puanda kaldı. Türkiye son iki maçını kendi sahasında İzlanda ve deplasmanda Finlandiye ile oynayacak.

Türkiye Milli takım puan durumu - Milli takım kaçıncı sırada?

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçında A Milli Takım Hırvatistan'ı, İzlanda da Ukrayna'yı yendi. Son iki maç öncesinde Dünya Kupası Eleme Grubu'nda puanını 14'e çıkaran A Milli Takımımız, son iki maçında İzlanda ve Finlandiya ile karşılaşacak. İşte I Grubunun puan durumu...

Türkiye Milli takım puan durumu 2018


Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 7. maçlar sonunda puan durumu şöyle:

Türkiye Milli takım puan durumu - Milli takım kaçıncı sırada



A Milli Takımımızın kalan maçları:

6 Ekim 2017

Türkiye - İzlanda

10 Ekim 2017

Finlandiya - Türkiye

I Grubunun fikstürü

Türkiye Milli takım puan durumu - Milli takım kaçıncı sırada




Dünya Kupası elemeleri statüsü

Türkiye'nin de mücadele ettiği Dünya Kupası Elemeleri Statüsü merak konusu. '2018 Dünya Kupası Statüsü' başlığı altında düzenlenecek yeni uygulamaya göre Avrupa'dan ev sahibi Rusya dışında toplam 13 takım 2018 finallerine gidecek. Peki Rusya 2018'e nasıl gidilir? İşte yanıtları..


2018 Dünya Kupası Finalleri Statüsü... Rusya'nın ev sahipliğinde önümüzdeki yıl yaz aylarında yapılacak organizasyona gitmek için Avrupa elemelerinde tam 52 takım mücadele ediyor. Rusya 'ev sahibi' sıfatı ile turnuvaya direkt olarak katılıyor. Elemelerde ter döken 52 Avrupa ülkesi farklı 6 torbadan grupları oluşturdu. Türkiye, kura çekimine 4. torbadan katılabildi. Türkiye'nin mücadele ettiği I Grubu'nda 1. torbadan Hırvatistan, 2. torbadan İzlanda, 3. torbadan Ukrayna geldi. 5. torbadan Finlandiya'nın yer aldığı I Grubu'na 6. torbadan gelen takım yoktu. Sonrasında Kosova'nın bağımsızlığını ilan edip, FIFA'nın ve UEFA'nın onayı ile elemelere dahil edilmesi sonrasında 5'li olan grup, 6 takımlı haline geldi. Kosova gibi sonradan organizasyona dahil olan Gibraltar ise H Grubu'na katıldı. Kosova'nın bizim grubumuzda yer almasının önemli nedenlerinden biri ise güvenlik gerekçeleriydi. Bosna Hersek ve Sırbistan ile rakip olmaması amaçlanan Kosova için I Grubu en ideal olanıydı.


Peki 2018 Dünya Kupası Finalleri statüsü nasıl?


Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek organizasyona katılabilmek için 9 farklı grupta pozisyon elde edebilmek önemli. Gruplarını lider olarak bitirecek takımlar, Dünya Kupası Finalleri'ne doğrudan gitmeye hak kazanacak. 9 grupta ikinci olanlar ise topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak. 9 ülke arasında en son sırada yer alan, bir başka deyişle 'en kötü ikinci' otomatiktan organizasyona veda edecek. Geri kalan 8 takım ise Play-Off oynama hakkı kazanacak. (İkinci takımların belirlenmesinde unsurlar şu şekilde sıralanacak: 1- Puanı daha fazla olan, 2- Gol averajı daha iyi olan, 3- Daha fazla gol atan...)

Kura çekimi sonrası 8 takım, iki ayaklı Play-Off maçları oynayacak. İlk maçlar 9-11 Kasım'da, ikinci maçlar 12-14 Kasım'da iç ve dış sahada oynanacak. Rakiplerine üstünlük kuran 4 takım daha gruplarını lider tamamlayan 9 takım ile birlikte 2018 Dünya Kupası Finalleri'ne gitmeye hak kazanacak.

Milli Takım fikstür / 2018 fikstürü


A Milli Takım'ın 2018 Dünya Kupası Fikstürü... 2018 elemeleri fikstürü... A Milli Takım'ın fikstürü nasıl? Türkiye-Finlandiya maçı sonrası Ay-Yıldızlılar'ı grupta zorlu maçlar bekliyor. Hırvatistan, Ukrayna, İzlanda, Finlandiya ve Kosova ile birer kez oynayan milliler, bu maçların rövanşlarına çıkacak. İşte millilerin fikstürü..

2018 Dünya Kupası fikstürü hayli zorlu olan A Milli Takım, 10 maçın 5'ini tamamladı. Fikstüründe zorlu maçlar kadar iç sahadaki Kosova ve Finlandiya gibi kolay maçları da oynayan Fatih Terim ve öğrencileri için bundan sonraki her maç final. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'nda yer alan Türkiye, rakiplerini saf dışı bırakarak 2018 Rusya'ya gitmeyi planlıyor. Türkiye grubuna deplasmandaki Hırvatistan beraberliği ile başlamış, sonrasında iç sahada Ukrayna ile berabere (2-2) kalmıştı. İlk iki maçtaki beraberlikler sonrası İzlanda ile deplasmanında eli boş kalan milliler, sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrıymıştı. Ay-Yıldızlılar, gruptaki 4. maçında ise Kosova'yı Antalya'da 2-0'lık skorla devirmişti. Gruptaki 5. maçında Antalya'da Finlandiya'yı 2-0 mağlup eden Ay-Yıldızlılar, ardından 6.karşılaşmada Loro Boriçi Stadyum'unda Kosova'yı 4-1 mağlup etti. 7. karşılaşmada Ukrayna'ya 2-0 mağlup olan milli takımımız, 8. maçında Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek gruptan çıkma yolunda çok önemli bir galibiyet aldı.


Haberin Devamı
YORUM YAZ