MENÜ

İşitme Engelliler Tekvandocular ilk kampı tamamladı

İşitme Engelliler Tekvando Milli Takımı, oyunlara hazırlık kapsamındaki ilk kampını tamamladı.

İşitme Engelliler Tekvandocular ilk kampı tamamladı

Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları’nda (Defolimpik Oyunları) mücadele edecek İşitme Engelliler Tekvando Milli Takımı, ilk hazırlık kampını tamamladı.

Teknik direktör Numan Fırat ve antrenörler Ali Yıldız, Mehmet Gökhan Ergün, Ayşenur Taşbakan, Mehmet Ayaz ve Davut Cengiz yönetiminde çalışmalarını sürdüren milliler, ilk kampını Ankara’da gerçekleştirdi.

Amasya’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazanan sporcuların yanı sıra milli takım antrenörleri tarafından başarılı bulunan gümüş ve bronz madalyalı sporcular da ilk hazırlık kampına alındı.

Antrenör Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok önemli bir organizasyona Samsun’un ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, "Ülkemizde yapılacak olması avantajın yanı sıra bir ağırlık da getiriyor. Avrupa ve dünya şampiyonu sporcularımız var. Bir önceki olimpiyatta takım halinde şampiyon olmuştuk. Bu başarıyı sürdürmek istiyoruz." dedi.

Göreve yeni geldiklerini, tecrübelerini ve bilgilerini sporculara aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Yıldız, "Ev sahibi olmanın avantajını kullanmalıyız. İyi bir hazırlık planı yaptık. İlk kampımızda, sporcu sayımızı biraz yüksek tuttuk. İkinci kampla beraber kadro netleşmeye başlayacak." diye konuştu.

"Şampiyon olmak değil, şampiyon kalmak önemli." diyen Yıldız, "Oyunlara kadar 5 kamp yapmayı planlıyoruz. Son kampımız da büyük ihtimalle Samsun’da olacak. 2013 Olimpiyatları’nda takım halinde şampiyon olmuştuk. Bu çıtayı aşağı indirmememiz gerekiyor. Hem tekvando hem de pumse kategorilerinde takım halinde altın madalya alacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları, bu yıl temmuz ayında Samsun’da yapılacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ