MENÜ

Oklar, Kahraman Bagatır için atıldı

Okçulukta açık hava sezonunun ilk organizasyonu olan Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması, antrenman atışlarıyla Antalya’da başladı.

Oklar, Kahraman Bagatır için atıldı

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100. Yıl Okçuluk Tesisleri’nde düzenlenen yarışmaya, 6 ülkeden 468 sporcunun katıldığını söyledi. Ergin, önceki gün milli takım seçmelerini tamamladıklarını belirterek, "Bu şampiyona milli takıma seçilen sporcular için ilk sınav olacak." dedi.

Şampiyonanın hemen ardından, yarışmaya katılan diğer ülkelerle 10 günlük çok uluslu bir kampa başlayacaklarını ifade eden Ergin, burada da özel yarışmalar yapacaklarını kaydetti.

Kadınlar ve erkeklerde klasik ve makaralı yay kategorilerinde yapılacak müsabakalar sonunda bireysel final atışları sonucuna göre birinci olan sporculara bin, ikinci olan sporculara 750, üçüncü olan sporculara ise 500’er lira para ödülü dağıtılacak. Kulüplerin ve ülke milli takımlarının ayrı ayrı kendi aralarında da yarışacağı organizasyon, 2 Nisan Pazar günü yapılacak bireysel finallerle sona erecek.

Yarışmalar, 2009 yılında hayatını kaybeden Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkan Vekili Kahraman Bagatır’ın anısına düzenleniyor.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ